• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
Eski hastaneyi madde bağımlıları mesken tuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığınca Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığına yaptırılan 300 yataklı Mardin Devlet Hastanesi, geçen yıl hizmete girdi. Yeni hastanenin hizmete girmesiyle boşalan eski hizmet binası ise hırsızlar tarafından yağmalanarak kullanılmaz hale getirildi.

Hastanenin boşaltılmasını fırsat bilen hırsızlar, dış kapının kilitlerini kırarak, içerdeki elektrik kablolarını, su tesisat borularını, muslukları ve hatta lavaboları bile çaldıkları görüldü.

Hastanenin duvarlarını kazıyıp tavanlarını parçalayarak kayda değer ne varsa yerlerinden söken hırsızların, hastane binasına büyük zarar verdikleri gözlemlendi.

Hastanenin içi enkaz yığınına dönerken, yerlerde çok sayıda ilaç, tıbbi malzeme, reçete ve dosyanın bulunması ise dikkat çekti. Hiçbir güvenlik tedbirinin alınmadığı ve adeta kaderine terk edilen hastane binasının, madde bağımlıların mekânı haline gelmesi tepkilere neden oldu. 

“Hastanenin hali vicdanları sızlatıyor”

Hastane çevresinde oturan vatandaşlar, çocukları için endişe duyduklarını belirterek, yetkililerin bir an önce önlem almasını istediler.

Atıl halde bulunan eski hastane binasının madde kullanıcıların mekânı haline geldiğini belirten vatandaşlar, “Kent merkezinde böyle bir binanın kaderine terk edilmesi bizleri üzüyor.  Yakın bir zaman öncesine kadar insanların sağlığı ve tedavisi için kullanılan binanın, insan sağlığına zarar veren madde kullanıcılarının mekânı haline gelmesi vicdanları sızlatıyor. Yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bularak, bu binayı kentin yararına olabilecek projelerde değerlendirmeleri gerekiyor.” dediler.

“Hastanenin akıbeti bürokrasiye takılmış”

Öte yandan konu ile ilgili görüştüğümüz Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri, eski devlet hastanesinin şu anki durumunun rapor edilerek Sağlık Bakanlığına bildirildiğini ifade edilerek, şu bilgiler paylaşıldı;

“Şu an Eski Mardin Devlet Hastanesi'nin bürokratik görüşmeleri devam ediyor. Eski hastaneyi kullanacak mıyız, yoksa onu yıkıp yerine yeni hizmet binasını mı inşa edeceğiz bilmiyoruz. Sağlık Bakanlığı tarafından gelecek olan talimat doğrultusunda hareket edeceğiz. Bu hastaneyi tekrar Mardin'e kazandırmak için, en kısa zamanda tüm tadilat ve onarımını bitirdikten sonra Mardin halkının hizmetine sunacağız.” (M. Salih Keskin – İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir