• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı esnafın sorunlarını dinledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, merkez Yenişehir ilçesindeki esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

İlk olarak Yenişehir Ofis semti Yeraltı Çarşı esnafını ziyaret eden Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, esnafın yaşadığı sorun ve sıkıntılar hakkında bilgi aldı.

Bölgede yaşanan olaylar ve Suriye üzerinden yaşanan gelişmelerin ekonomik olarak kendilerini çok büyük mali sıkıntılara soktuğunu belirten esnaf, yaşadıkları maddi sorunların aşılması için hükümetten destek beklediklerini söyledi.

Bölgede yaşanan çatışmalı süreç, bombalı saldırılar ve en son olarak dövizde yaşanan yükselişin de piyasayı olumsuz etkilediğini belirten esnaf, mağduriyetlerinin her geçen gün daha da fazlaalştığını ve bu konuda yaşadıkları sıkıntıların katlanarak arttığını dile getirdiler.

Siyasi partilerin sadece seçimden seçime esnaf ve halkı ziyaret ederek bir göz boyama faaliyetinin dışında halkın sorunlarıyla ilgilenmediklerini belirten esnaf, HÜDA PAR`ın esnafa yönelik yaptıkları ziyaretleri takdirle karşıladıklarını söyleyerek, halkın sorunlarıyla ilgilenen ve halk ile bütünleşen bir parti olarak HÜDA PAR`ı takdir ettiklerini ifade ettiler.

Bombalı saldırıların ve bölgede yaşanan çatışmaların son bulmasını temenni ettiklerini belirten çarşı esnafı, var olan sorunların savaşarak değil, siyaset yoluyla çözülmesinin gerektiğini dile getirdiler.

Yaşanan sorunların temelinde atılan yanlış adımlar ve siyaseten alınan yanlış kararların olduğunu belirten HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise özellikle son zamanlarda döviz üzerinden esnafa yaşatılan mağduriyetin önünün alınması ve bu konuda isabetli kararların alınmasının elzem olduğunu söyledi.

Tanrıkulu, “Temennimiz, bir an önce bölgede yaşanan sıkıntıların çözülmesi için köklü adımların atılması ve olayların halka zarar vermeyecek şekilde çözüme kavuşturulmasıdır. Huzur ve barış ortamının oluşması için adım atılmalı. Bu adımın atılması için de hep beraber sesimizi yükseltmeliyiz. Bu haklı talebimizi dile getirelim ki en azından hükümet de halkın talebini görsün ve üzerine düşeni yapmak durumunda kalsın. Ben inanıyorum ki sesini yükselten halkın taleplerini hükümet görmek ve bu konuda adım atmak zorunda kalacaktır.” şeklinde konuştu. (M. Sıddık Bilge, Emrah Deniz - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir