• DOLAR 32.452
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2437.68
  • ...
Ramazan Umresine Kota
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ramazan ayında Umre`ye gidecek umreci vatandaşlar, İl Müftülüklerine müracaat etmeye başladı. Batman İl Müftülüğü de, Ramazan Umresi ile ilgili bir açıklama yaparak, Ramazan ayında umre ziyareti için kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşların bir an önce başvuru yapmaları gerektiğini bildirdi.

İl müftülüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Diyanet işleri başkanlığı bu yıl umre ziyaretlerine gösterilen yoğun ilgi ve talep karşısında ramazan umresine kota koyma ihtiyacı hissetti. Bu nedenle ramazan ayında kutsal topraklara umre için gitmek isteyen vatandaşların bir an önce il müftülüğümüz hac ve umre birimine gelerek kayıtlarını yaptırmaları gerekir. Yurt genelinde ramazan umresi için konulan kotanın tamamlanmasının ardından Ramazan umresi müracaatlarının kabul edilmeme durumu söz konusu. Bu nedenle Ramazan ayında umre yapmak isteyen vatandaşlarımızın bir an önce müracaatlarını yapmalarını tavsiye ediyoruz" denildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Ramazan ayı içinde umresi için 4 ayrı kategori düzenledi. Ramazan ayında düzenlenecek umre ziyaret türleri şöyle oluştu: Ramazan ayının ilk 15 günü, Ramazan ayının son 15 günü. Ramazan ayının tümü ekonomik tür ve ramazan ayı normal umre.

Belirlenen kotanın dolması durumunda başvuruların kabul edilmeyeceği belirtilen açıklamada, "Hatırlanacağı gibi bu yıl kutsal topraklara umre ziyaretleri için yoğun talep olmuş ve şu ana kadar ilimizden diyanet işleri başkanlığı ve A tipi acenteler aracılığıyla yüzlerce umreci vatandaş umreye gitti bir o kadarı da belirlenen program kapsamında umreye gönderilmekte. Bu yıl ramazan umresi ilke birlikte ilimizden bin 500 dolayında vatandaşın umre yapması bekleniyor" denildi.

M. Salih Özcan - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir