• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman`da `Sol Sahil Sulama Kanalı` açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın katılımıyla açılışı yapılan 151 proje arasında yer alan, 601 milyon TL`ye mal olan ve 18 bin kişiye istihdam sağlayacak Batman Sol Sahil Sulama Kanal açılışı yapıldı.

Canlı bağlantı ile saat 14.00`de Aydınkonak Mahallesi DSİ P1 Pompa İstasyonunda gerçekleştirilen açılış törenine; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Ertuğ Şevket Aksoy, DSİ Bölge Müdürü Murat Dağdeviren, kurum müdürleri, STK ve Oda başkanları katıldı.

Açılış törenine canlı bağlantıyla katılıp hayırlı olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan`a teşekkür eden Vali Ahmet Deniz, Sol Sahil Sulama Kanal Projesiyle ilgili bilgi verdi.

Vali Deniz, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ana kanal uzunluğu 118 kilometre olan Sol Sahil Sulaması, 601 milyon TL`ye mal olmuştur. Bu projeyle 138 bin 360 dekar araziye sulama suyu sağlanarak Batman`ın bereketli topraklarına adeta bir nehir akacaktır. Bu muhteşem projeyle 18 bin kişiye istihdam olanağının yanı sıra çiftçilerimize de yılda 43 milyon TL ilave zirai gelir artışı sağlanacaktır. Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca Batman`a 3 adet taşkın koruma tesisi de kazandırılmıştır. Batmanımıza kazandırılan bu tesisler ve 151 tesisimiz ülkemize, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.”

Törenin ardından Cumhurbaşkanının talimatıyla aynı anda projelerin açılışı gerçekleştirildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir