• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
`İnsanlığa faydalı olmak için kendimizi eğiteceğiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, okulun kimya laboratuvarını gezdi. Çalışmalarla ilgili okul müdüründen bilgi alan Kurtaran, öğrencilerle sohbet etti.

Burada yaptığı konuşmada, batılı ülkelerde mesleki eğitime çok önem verildiğini bu sayede okulların üretime katılarak ülkelerine büyük katkılar sağladıklarını söyleyen Kurtaran, öğrencilere seslenerek, “Girdiğiniz sınavlarda birkaç puan düşük alarak Anadolu Liseleri yerine burada okuyor olmanızdan dolayı hiç kimse sizi yargılama hakkını elde edemez. Belki ortaokul yıllarında böyle keyifli, donanımlı bir çalışma ortamı bulamamışsınızdır, belki sportif ve kültürel faaliyetler gibi farklı alanlardaki yeteneklerinize zaman ayırmışsınızdır, bu nedenle sınavlarda düşük puan almışsınızdır. Bu durumdan dolayı diye kimse sizin zekânızı yargılayamaz, asıl zekâ şimdi burada ortaya çıkıyor. Zekâ faydayla doğru orantılıysa anlamı vardır, zekâ faydayla ters orantılıysa onun bir kazanımı yoktur. Onun için bu anlamda kimse mesleki ve teknik liselerini yargılayamaz.” dedi.

Konuşmasının devamında kurtaran, şunları söyledi: “Gelişmiş batılı ülkelerde bizdeki gibi bir meslek lisesi algısı yoktur, oralarda meslek lisesinde okuyanlar en önemli yerde okuyor algısı vardır. Orada üretiyor ülkesini zenginleştiriyor, ülkesini bağımlı olmaktan kurtarıyorlar. Batılı ülkelerde mesleki eğitimin genel eğitime oranı yüzde 60`a yüzde 40`tır. Bizde ise bu durum tam tersidir. Bizi yıllarca oluşturdukları algıyla kandırdılar, tembelleştirdiler ve işte geldiğimiz nokta. Bakın Suriye`deki Irak`taki kardeşlerimizi ne hale getirdiler. Bizi oluşturdukları algı ile üretmeyen çalışmayan bir hale getirerek emeğimizi sömürme ve değerlerimizi yok etmeye kalkışıyorlar. Bu fırsatı onlara tanımamak için insanımıza insanlığa, coğrafyamıza ve ülkemize faydalı olmak için kendimizi en iyi şekilde eğiteceğiz, çalışacağız üreteceğiz.” diye konuştu. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir