• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yıkım kararı gerginliğe neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Yenişehir ilçesinde ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Valilik tarafından yıkım kararı alınan 2 katlı inşaat halindeki yapının yıkımı esnasında, ekipler ve bina sahipleri arasında gergin anlar yaşandı.

Yenişehir Şehitlik Mahallesi 99`ncu Sokak`ta bulunan 2 katlı inşaat halindeki bir bina ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Karar üzerine olay yerine zabıta ve polis ekipleri yıkım araçları eşliğinde geldi.

Yıkıma tepki gösteren bina sahiplerinden E. Bektaş ve M. Bektaş çatıya çıkarak yıkıma engel olmaya çalıştı. Üzerlerindeki elbiseyi çıkaran E. Bektaş ve M. Bektaş, jiletle vücutlarına zarar vererek kendilerini aşağıya atmakla tehdit etti.

E. Bektaş ve M. Bektaş, polisin tüm ikna çabalarına rağmen çatıdan inmezken yıkıma bir süre ara verildi.

Tedbir amaçlı olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri çağrılırken uzun uğraşlar sonucu E. Bektaş ve M. Bektaş, çatıdan indirildi.

Karara tepki gösteren Cemil Bektaş, “Belediye şimdiye kadar neredeydi. Dünyanın parasını buraya yatırdıktan sonra mı geliyorlar. Belediyenin de haberi vardı. Bir gün uyarmadılar. Eğer uyarsalardı parayı buraya yatırmazdık.” diyerek yetkilileri suçladı. (M. Sıddık Bilge- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir