• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
Yolcu treni öğrenci servisine çarptı: 2 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman merkez Demiryolu (Tilmerç) Mahallesi hemzemin geçitte Kurtalan-Batman seferini yapan yolcu treninin bir öğrenci servisine çarpması sonucu, araç içinde bulunan 17 öğrenciden 2'si hafif yaralandı. 

Edinilen bilgilere göre, saat 13.00 sıralarında Kurtalan-Batman seferini yapan yolcu treni hemzemin geçit üzerinde, karşıya geçmek isteyen Mahmut Efe'nin kullandığı 72 S 0366 plakalı öğrenci servisinin arka tamponuna çarptı. Çarpmanın etkisiyle öğrenci servisi demir yolunun dışına savrulurken, hızını alamayan tren, olay yerinden yaklaşık 30 metre uzakta durabildi.

Kazada öğrenci servisinde bulunan 17 öğrenciden 2'si hafif şekilde yaralandı. Yaralanan öğrenciler olay yerine gelen ambulanslarla Batman Bölge Devlet Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

Kaza sonrası polis, olay yeri incelemesi yapıp soruşturma başlattı. 

Kaza ile ilgili bilgi veren öğrenci servisinde bulunan İMKB Ortaokulu öğrencilerinden Samet Tekşut, "Yolun karşı tarafındaki öğrencileri bıraktık. Sonra minibüsümüz hemzemin geçidine doğru geldi. Öğrenciler yaramazlık yaptı, şoför bize bağırdı. O esnada trenin geldiğini fark ettik. Hepimiz beraber tren geldiğini söyleyerek bağırdık. Şoför treni görmedi. Artık tren geldi arkaya çarptı. Zaten ortaya çarpsaydı hepimiz gitmiştik." şeklinde konuştu.

Öte yandan kazaya tepki gösteren vatandaşlardan Murat Batar, "Minibüs geçerken her halde treni fark etmiyor. Tam o esnada minibüse arkadan çarpıyor Allah'tan bu kazayı ucuz atlattık. Burada olan ilk kaza değil, daha önce de burada bu tür kazaları gördük. Buna bir çözüm istiyoruz. Yeni bir yol açılmasını istiyoruz. Bundan sonra yaşanacak kazaların önlenmesini istiyoruz. İnşallah yetkililere sesimizi duyururuz da bu önlemleri alıp en kısa zamanda yolumuza kavuşuruz. Hem yaya hem de araçlar için çok tehlikeli bir yol. Umarım düzeltilir." dedi.  (M. Sait Çelik - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir