• DOLAR 32.451
  • EURO 34.654
  • ALTIN 2387.728
  • ...
İnzar Dergisi Şubat 2012 Sayısı Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Allah (cc)’ın Adıyla!

Ümmet-i Muhammedi hidayet yolunda öndersiz bırakmayan, bizleri de o önderlerin feyzinden mahrum etmeyen Allah’a hamd olsun. Önderlerin önderi Seyide’l-Murselin olan Muhammed Mustafa’ya salât ve selam olsun. Kurtuluş gemisi olan Ehl-i Beytine ve kıyamete kadar İslam’ın hamiliğinin bayraktarlığını yapan Mücahid önderlere ve onları bu yolda yalnız bırakmayan tüm mü`min ve mü`minelere de salat ve selam olsun.

Yirminci asır denildiği zaman İslam’ın dünyada söz sahibi olmaktan soyutlandığı, hilafetin lağvedildiği ve İslam âleminin ya fiili işgal altında olduğu ya da baştaki yöneticilerin küfür âleminin işbirlikçileri olduğu dönem akla gelir. Müslümanların ümitsizliğe boğulduğu, hemen hemen bütün cephelerinde yenildiği bir dönem akla gelir.

Komünizm, kapitalizm ve bütün ilhadi fikirlerin yaşam alanı bulduğu halde İslam yaşam alanından soyutlanmıştı.
İşte böyle bir dönemde kahredici ümitsizliğe rağmen İslam âleminin her bir köşesinde mücahid âlimler ortaya çıkmış ve Müslümanlar üzerindeki karanlık bulutları dağıtmanın büyük uğraşısını vermişlerdir.

Hiç şüphesiz asrımızdaki İslam davetçilerini en fazla etkileyen, onlara yol gösteren mücahid âlimlerin başında İmam Hasan el-Benna gelmektedir. Bugün İslam coğrafyasındaki İslami hareketlerin hemen hemen hepsinde harcı olduğunu hiç kimse inkâr edemez. Ve bugün İslam için mücadele eden bütün dava adamları bilaistisna İmam’a minnettardırlar.

Şehadet yıl dönümü olması hasebiyle bu ay dergimizin dosya konusu olarak İmam Hasan el-Benna’yı aldık. Bu, o büyük İmam’a olan şükran duygularımızın ifadesidir. Mehmet Şenlik hocamız Onun hayatını bir biyografi olarak değil bir siret olarak işledi, Zülfikar Fırat hoca İmam’ın İslam âlemindeki etkilerini ele alan bir yazı kaleme aldı, ayrıca İmam’ın en büyük eseri olan İhvan-ı Müslimin hareketinin kısa tarihini de derginizde bulacaksınız.

Tarihte bu aya baktığınız zaman sayfanın şehitlerle olduğunu göreceksiniz. Üstelik çoğunluğu da İslam’ın seçkin önderleri… Dolayısıyla bu ayda şehadeti görmemek, bunun farkında olmamak doğru olmayacağı kanaatindeyiz. Nurullah Gülsever hoca hamasetinizi harekete geçirecek ve şehadete özlem duygularınızı kamçılayacak duygu yüklü bir şiir kaleme almış.
Sizleri değerli yazarlarımızla baş başa bırakmadan önce iki hatırlatmada bulunma ihtiyacını duyuyoruz:

Dergimizi İnzar’a abone olanlar arasından yaptığımız çekilişte Umre’ye gitmeye hak kazanan okurlarımızı inşallah Mart ayının son haftası götüreceğiz. Siz okurlarımız bu kafileye kendi imkanlarınızla katılabilirsiniz. Gerekli bilgiyi dergimizde ve belirtilen telefon numurasını arayarak veya temsilciliklerimizle iritibata geçerek alabilirsiniz.

Malumunuz yaklaşık 6 yıldır dergimizin fiyatında bir değişiklik yapmadık. Dergiye yüklenen maliyeti sizlere yansıtmamaya gayret gösterdik. Bunu daha da yansıtmamayı diliyorduk. Fakat şartlar bizi dergimizin fiyatını artırma mecburiyetinde bıraktı. Şu ana kadar 5 TL olan dergimiz bundan sonra 6 TL olarak fiyatlandırmıştır. Bunu anlayışla karşılayacağınızı umuyoruz.
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir