• DOLAR 32.515
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2484.298
  • ...
Umut-Der`den Depremzede Ailelere Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Muhtaçlarla Dayanışma ve Umut Derneği (Umut-Der), deprem nedeniyle memleketleri Van`ı terk ederek Gaziantep`e zorunlu göç eden ailelerden 200`üne gıda ve temel ihtiyaç malzemesi yardımında bulundu.

Gaziantep Umut-Der Başkan Yardımcısı Mustafa Çelik, deprem nedeniyle Memleketlerinden göç etmek zorunda kalarak Gaziantep`e gelen ailelerin ciddi sıkıntılar içinde olduklarını belirterek; "Aileler buraya geldiklerinde sadece barınacak bir yer temin etmişlerdi. Onun dışında kelimenin tam anlamıyla hiç bir şeyleri yoktu veya getirememişlerdi" dedi.

 

Umut-Der`in depremzede ailelere geniş yelpazede yardım yaptığını ifade eden Çelik, "Bu ailelere; battaniye, halı, kilim, yorgan, yastık vb. ev eşyası ile mutfakta kullanabilecekleri tencere, tabak, bardak gibi eşyalar verildi. Bununla beraber aileler derneğe çağrılarak, giyim reyonundan ailedeki fert sayısına üç parça elbise ve yine fert başına birer çift ayakkabı verildi. Bu yöndeki ihtiyaçlarını da karşılamaya çalıştık" ifadelerine yer verdi.

 

Şimdiye kadar 200 depremzede aileye yardım yapıldığını belirten Çelik; "Halen derneğimize yapılan onlarca depremzede aile mevcut olup, tespit komisyonumuzun yapacağı tespitlerin neticesi çerçevesinde uygun görülen ailelere yardımlar yapılacaktır" dedi.

(Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir