• DOLAR 32.452
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2437.68
  • ...
Yıldız, Şenocak ve Ünlü`den `sohbet` açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi (İFAM) kurucusu İhsan Şenocak ve Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız, haftalık olarak gerçekleştirdikleri sohbetlerde değişikliğe gittiklerini duyurdular.

İhsan Şenocak ve Nureddin Yıldız, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, haftalık olarak düzenledikleri sohbetlerde değişikliğe gitme sebebi hakkında bir açıklama yapmazken Ahmet Mahmut Ünlü ise sosyal medya hesabı üzerinden “Perşembe sohbetleri de dahil olmak üzere önümüzdeki sohbetlerin evden yapılacağı hususunda mühim bir duyuru” başlığıyla videolu bir paylaşım yaptı.

“Alevi-Sünni çatışmasını körüklemek gibi planlar içerisindedirler”

Ünlü, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Memleketimizin ahvali ortadadır. Darbeyi beceremeyenler, tabi ki dış güçleri kast ediyorum, dış güçler her türlü darbe, ekonomik darbe, ondan sonra o da tutmazsa, elçileri öldürmek gibi uluslararası devletlerle bizi düşman etmek gibi veyahut Alevi-Sünni çatışmasını körüklemek gibi planlar içerisindedirler. Bundan dolayı uyanık olmak lazım. Tahriklere provokasyonlara aldırmamak lazım. İçime gelen bazı hisler oluyor, istişareler oluyor. Bunun neticesinde bir zaman ben size sohbete, mescide geleceğim, Ahmet Yesevi`ye geleceğim diyene kadar sohbeti tefsir hanesinde yapayım diye düşünüyorum. Çünkü Ali Haydar Efendi babamız da tehlikeli zamanlar olursa ara sıra tatil ederdi. Ecelden evvel bir şey olmaz. Ben canımdan endişeli değilim hiçbir zaman.  Ondan sonra Noel gecesi 31`inde Bursa`da toplanmayalım. Şu anda emniyet güçlerimizi sıkıntıya sokmayalım. Onlar da dünya kadar istihbaratla meşgul oluyorlar. Şimdi bir de bizim cemaat de kalabalık oluyor. Gelen giden onlarla ilgilenmeleri, güvenlik temin etmeleri falan zordur yani. Onlara da yardımcı olalım. Diğer eşkıyaları, teröristleri yakalasınlar yani.”

İhsan Şenocak ise yaptığı duyuruda, “Her pazar Fatih Camii'nde başlamış olduğumuz sohbetler durdurulmuştur. Bundan sonra yapılmayacaktır. Kardeşlerimize duyurulur.” ifadelerini kullanırken Nurettin Yıldız da “Pazar sohbetlerimize bir süre ara verilmiştir. 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle sadece internet üzerinde yayınlanmaya devam edilecektir.” açıklamasında bulundu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir