• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
Adıyaman`a 300 yataklı hastane
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, kentte helikopter pisti ve onkoloji merkezine sahip Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi açılacağını açıkladı.

300 yataklı hastanenin Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanında açılacağını dile getiren Öz, bu iki hastanenin birleştirilerek sağlık kompleksine dönüştürüleceğini söyledi.

Öz, "400 yataklı hastanenin yanındaki araziye 300 yataklı bir hastane yapılacak. Adıyaman`da ilk kez helikopter pisti, onkoloji, tüp bebek ve perinatoloji merkezinin olduğu bir hastane yapılacak. Biz, oradaki iki hastaneyle birlikte bu projenin Adıyaman`a çok ciddi hizmet vereceğini ve katkılar sağlayacağını düşünüyoruz." dedi.

Şehirdeki çoğu hastanede yapılamayan bazı işlemlerin bu hastanede yapılabileceğini ifade eden Öz, "Asistan arkadaşlar orada eğitim alabilecekler. Tıp öğrencilerinin eğitim alabileceği bina ihtiyacımızı bakanlığa ilettik. Bakanımızın değerlendirmeleri sonucunda inşallah orada iki acilin karşılıklı olduğu ciddi ve güzel bir sağlık kompleksi olacağını düşünüyoruz. İnşallah halkımıza en kısa sürede hizmet verecek şekilde hazırlanıp, projeye başlanacak." şeklinde konuştu. (Ferit Gölgül–İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir