• DOLAR 32.597
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2450.893
  • ...
`Beşiktaş`ta bombayı patlatan Kayseri`de de patlattı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Metiner, Dicle Kalkınma Ajansının toplantı salonunda düzenlenen "Yeni Türkiye ve Başkanlık Sistemi" paneline katıldı.

Panelde katılımcılara hitap eden Metiner, Kayseri Erciyes Üniversitesinin önünde gerçekleştirilen ve 13 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı PKK'nin yaptığına işaret etti.

Metiner, "Bugün Mardin'e indiğimizde üzücü bir haber aldık. Kayseri'de 13 şehidimiz var. O bombayı kim patlatıyor? Beşiktaş'ta o bombayı kim patlattıysa Kayseri'de o bombayı o patlattı. Terör örgütlerinin adı artık bir önem arz etmiyor. Eski Türkiye'nin artıkları yeni ilerleyişini engellemeye çalışıyor. Şu an yeni Türkiye`nin sancılarını çekiyoruz." dedi.

"Bu ülkedeki bütün sorunların kaynağı CHP zihniyetidir"

Türkiye'deki bütün sorunların kaynağının CHP zihniyeti olduğunu dile getiren Metiner, sözlerine şöyle devam etti: "Bu ülkedeki bütün sorunların kaynağı CHP zihniyetidir. Kürt sorununu yaratan da, din devlet ilişkilerinde sorunlu alanlar üretenler de CHP zihniyetine mensup olan siyasal elitlerdir. İstedikleri gibi bir halk yaratmaya çalıştılar. Mevcut halkı asla beğenmediler. Zorla bize deli gömleğini giydirmeye çalıştılar."

Metiner, PKK'nin Kürtler üzerinde silahla baskı kurmaya çalıştığını vurgulayarak, "Kürtler adına hareket ettiğini söyleyen bir örgüt paradoksal bir biçimde reformlara silahları ile engel olmaya çalıştı. Kürtlerin üzerinde silahlı bir hegemonya kurmaya çalışıyor. Sonra da kalkıp diyorlar ki 'Demokratik özerlikten yanayız' HDP, Kürtlerin CHP'sidir. CHP toplumu yönetirken 'Halk için halka rağmen' diyordu. Şimdi HDP de 'Kürtler için Kürtlere rağmen' diyor." ifadelerini kullandı.

Panelin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Metiner, Kayseri`deki saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Metiner, “Bu ülkenin birliği hiçbir şekilde bozulmayacak. Türkiye düşmanı ülkeler terör üzerinden kendi siyasetlerini Türkiye'ye dikte etmeye çalışıyorlar. Türkiye`yi hizaya getirmeye, diz çöktürmeye çalışıyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

“Halep'te bir insanlık dramı yaşanıyor”

Halep'te yaşanan katliamlara da değinen Metiner, "Esed eli kanlı bir diktatördür. Yoğun ve sistematik bir katliam içerisinde dün gece kendi halkına karşı fosforlu bombalar kullandı. Esed'in eli kanlı bir diktatör olduğu bilindiği halde bu ülkede maalesef Esed severler var. Zalim ordusunun Halep'e girmesini zafer diye alkışlayanlar var. Ayrıca PKK'nin Esed ile birlikte işbirliğinde olması en fazla Kürtleri düşündürmesi gereken bir konudur. Halep'te bir insanlık dramı yaşanıyor. Türkiye olarak insani güvenlikli bir koridor açmaya çalışıyoruz. İnşallah bu çabalarımız sonuç verecektir ama eninde sonunda Esed rejimi devrilecektir. Esed ile birlikte işbirliği içerisinde olan PKK ve benzeri örgütler de yenilecektir." dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir