• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
Sur `Toptancılar Sitesi Projesi` onaylandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sur ilçesinde yaşanan çatışmaların sonucunda toptancı esnaflarıyla bir çatı altında toplandıklarını belirten Sur İşadamları ve Toptancıları Derneği (SİDER) Başkanı Şükran Yılmaz, ilçede yolların dar dükkanların küçük ve pahalı olmasından dolayı öne sürdükleri ‘Toptancılar Sitesi Projesi`nin tüm engellere rağmen resmen onaylandığını açıkladı.

Esnaflar olarak birlik olmada sıkıntı yaşadıklarını, bu sorunun çözümü için de SİDER çatısı altında birleşmeyi ve daha rahat bir ortamda esnafın hayatını devam ettirmesini hedeflediklerini dile getiren SİDER Başkanı Yılmaz, bölgenin kalkınmasının önündeki engellere dikkat çekerek, Ankara`dan gelen yardımların yereldeki yetkililer tarafından mağdurlara ulaştırılmadığını ileri sürdü.  

Şiddet olaylarının amacının bölgemizi fakirleştirmek olduğunu vurgulayan Yılmaz PKK`ye işaret ederek, “Onların derdi Kürdistan değil, maneviyatımızı bitirmektir. Diyarbakır olarak tüketici bir şehiriz. Batıdan malı getirip ya ödemelerimizi yaparız ya da yeriz. Bizim üretim sıkıntımız var. Üretim kalkınmak ve istihdam demektir. Gençlere iş olanakları sağlarsak, ekmeğinin derdine düşer. Mahremiyetimize girdiler, aile hayatımızı perişan ettiler, kızlarımızı farklı yollara ittiler.” dedi.

“Onların derdi, Kürdistan değil, maneviyatımızı bitirmek!”

Bölgede oynanan oyunların açık olduğuna dikkat çeken Yılmaz, PKK`ye işaret ederek, “Onların amacı sadece gençlerimizi dağa kaldırmak değil veya silah vermek ya da Kürdistan kurmak olayı değildir.  Asıl amaçları maneviyatlarımızı bitirmektir. Ama Allah`ın izniyle asla başaramayacaklardır.” şeklinde konuştu.

“Ankara`dan her türlü yardım geliyor ancak yerellerimizde sıkıntı var”

Ankara`dan bölgemize maddi ve manevi bir çok yardımlar geldiğini ifade eden Yılmaz, “Ankara`dan bölgeye çok destek ve yardımlar geliyor. Eğer memleketin faydasına Ankara`ya bir proje sunulursa, Diyarbakır bunu gayet güzel onaylıyor. Fakat bizim yerellerde sıkıntı var. Ankara`dan gerekli yardımlar geliyor fakat dağıtmada ancak herkes ya kendi tarafına, ya da kendi adamına veriyor. Asıl mağdurlara ulaşmıyor. Ankara herkesle ilgilenemez, yerellerin ilgilenmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 “Toptancılar Sitesi` projemiz resmen onaylandı”

Bağlar ilçesinde havalimanının karşısında bulunan 390 dönüm arazi üzerine kurulacak olan ‘Toptancılar Sitesi` hakkında bilgi veren Yılmaz, “TOKİ ile görüşmemiz sonucunda protokol kararımız çıktı. Birkaç gün önce Diyarbakır Valisi ve Belediye Başkanı ile beraber bir protokol imzaladık. TOKİ başkanımız da bugün imzalayacak. Alan projemizi de sunduktan sonra ihaleyi bekleyeceğiz. Toptancılar Sitesi Projesi engellere rağmen resmen onaylandı.” diye konuştu.

“30 metrekarelik alana 3 bin TL ödüyoruz”

Projenin içeriğine de değinen Yılmaz, “Sur esnafı olarak, 30 metrekarelik alana 3 bin TL ödüyoruz. Kamyon ve tırlar sokaklara giremiyor. Bu bakımdan birçok sıkıntı yaşıyoruz. Faaliyet gösteren dükkanlar, iş yerlerini oraya taşıyacak. Dükkanlarımız 3 aşamadan oluşacak. 100, 200 ve 400 metrekarelerden oluşacak bu dükkanlar kullanışlı olacak. En üst kat, imalathane olacak çünkü biz üreten bir şehir olmak istiyoruz. Kalkınma ağırlıklı olsun istiyoruz. Sosyal tesislerimiz, lokantalarımız, postanelerimiz, banka yerlerimiz, kargo yerlerimiz ile faaliyet göstereceğiz. 250 dükkandan oluşacak.  7 bine yakın istihdam sağlanacak. Ayrıca aş evi yapılarak giderleri site tarafından karşılanacak.” dedi. (M. Sıddık Bilge/M. Hüseyin Temel – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir