• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
`Türkiye`nin iş kazalarıyla anılması sıkıntı verici`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünün işbirliğiyle "İş Sağlığı ve Güvenliği" çalıştayı düzenlendi.

30 büyükşehir belediyesinin katılımıyla bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, iş kazalarına değindi.

Türkiye'nin, iş kazalarında insan kaybetme meselesini kapatmak zorunda olduğunu belirten Köken, bu konuda gelişmiş ülkelerle yarışacak duruma gelinmesi gerektiğini söyledi.

Köken, "Türkiye`nin iş kazalarıyla anılması sıkıntı vericidir. O yüzden her şeyin merkezine insanı oturtturmayan hiçbir sistem ayakta duramaz. Biz ne yaparsak yapalım, en güzel topraklar bizde olsa içerisinde yaşayacak olan insanlardır. İnsanlar yoksa o güzel topraklar bir işe yaramaz. Bu ülkede her aya en az iki hafta düşer. Bir yıl içerisinde her hafta kadın haftası, çocuk haftası, engelli haftası, sanat haftası ve itfaiyeci haftası var. Ben olsam Türkiye'de tek bir gün yaparım. O da insan günüdür. Merkezine insanı oturtturmadığımız hiçbir konuda başarılı olamayız." dedi.

İş sağlığı ve güvenliğinin önemli olduğunu vurgulayan Köken, bu durumun insanın yaşaması ve yapılan işten herkesin verim alması bakımından da gerekli olduğunu ifade etti.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Hamza Eryiğit de 2012 yılında yürürlüğü giren bir kanunla büyükşehir belediyelerinin iş yükü yetki ve sorumluluklarının arttığını dile getirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanı Abdulkadir Kırmacı ise büyükşehir belediyelerinin iş sağlığı ve güvenliği konusunda planlı ve programlı bir şekilde yol almasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Daha sonra yapılan oturumlarda üst yönetimde İSG kültürünün oluşması ve Almanya örneği, işveren ve işveren vekillerinin denetim ve teftişe ilişkin yükümlülükleri, büyükşehir belediyesi kanun ve mevzuatları çerçevesinde denetim ve teftişler gibi konular anlatıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir