• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Hamile kadın yol açıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`ın ilçe, köy ve mezralarında çarşamba gününden bu yana etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı yarım metreyi aşarken, hava sıcaklığı geceleri eksi 12 dereceye kadar düştü. Kapalı köy ve mezra yollarını ulaşıma açmak için çalışmalar sürerken, kırsal kesimlerdeki hastaların imdadına ise İl Özel İdaresi ekipleri yetişiyor.

Sason ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle mahsur kalan doğum hastası kadın, köye ulaşım sağlanamayınca Geçitaltı köyünde mahsur kaldı. Vakayı haber alan İl Özel İdaresi ekipleri, uzun uğraşlar sonucu kar nedeniyle kapanan köy yolunu açarak hastaya ulaştı. Yolun açılmasının ardından 112 sağlık ekipleri tarafından hastaya ilk müdahale yapılarak, Sason Devlet Hastanesine ulaştırıldı.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklama, Gercüş ilçesine bağlı Ardıç ve Serinköy arası yol açma çalışmasının tamamlandığı bildirildi.

Açıklamanın devamında, karla mücadele çalışmaları kapsamında Gercüş`e bağlı açılan köylerin isimleri ise şöyle sıralandı:

“Akburç, Arıca, Yamanlar, Koçak, Nurlu, Vergili, Dereiçi, Kutlu, Aydınca, Çalışkan, Dereli, Yemişli, Güzelöz, Ardıç, Serinköy, Gökçepınar, Seki, Gönüllü, Çiçekli, Akyar, Kesiksu, Başarköy, Yüceköy, Düzmeşe, Başova, Çukuryurt, Sargın, Özler, Kırkat, Boğazköy, Yüceköy, Hisar, Kışlak, Kömürcü, Sapanlı, Bağlıca, Yayladuzu, Ardıçlı, Bagözü, Gökçe, Tepecik, Doruk, Taşçı, Yenice, Koyunlu, Kantar, Eymir, Rüzgârlı, Kayalar ve Kozlu.” (M.Fatih Akgül-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir