• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
Vanlı STK`ların Halep konvoyu yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, “Halep`e Yol Açın” kampanyası dâhilinde Yukarı Nurşin Camii avlusunda bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, Halep için dua ederek, yola çıktı.

Halep`teki drama dikkat çekmek için yola çıkan konvoya destek vermek üzere, alana gelen HÜDA PAR GİK Üyesi M. Mehdi Oğuz, konvoy ile ilgili bir açıklama yaptı.

Oğuz, “Uzun bir süredir ümmet coğrafyası büyük bir acı, büyük bir dram yaşamaktadır. Her tarafta Müslümanlar katliamlara maruz kalıyor. Son dönemlerde de Halep`te büyük bir dram yaşanıyor. Maalesef Müslümanlar her geçen gün katlediliyor. Burada büyük bir mağduriyet söz konusudur. Bu kadar büyük bir dram yanmasına rağmen maalesef dünyadan ve Müslümanlarda ciddi bir ses yoktur. Bugün burada İslami Sivil Toplum Kuruluşları başta olmak üzere, birçok kesimden Müslüman kardeşlerimiz Halep`teki drama dikkat çekmek, mağduriyete ses vermek için ve mazlum Halep halkının yanında yer almak için bir konvoy düzenlemiştir. Bu konvoy birazdan buradan hareket edecektir. İnşallah hayırlara vesile olur. Bu kardeşlerimizin bu girişimi Müslüman kardeşlerimizin üzerindeki zulüm ve baskının sona erdirilmesi noktasında güzel bir vesile olur.” dedi.

“İslam ülkelerine ciddi görevler düşüyor”

Halep`teki katliamların ancak İslam ülkelerin biraraya gelerek çözebileceğine dikkat çeken Oğuz, “HÜDA PAR olarak, baştan beri 2011 yılında Suriye`deki kriz patlak verdiği zaman yaşana bilecek bütün bu acılara, bütün bu dramlara aslında dikkat çekmiştik. Bunların yaşanmaması için defaatle uyarılarda bulunmuştuk. Bu meselenin bir şiddet yolu ile değil, siyasi yöntemler ile çözülmesi ve insanların haklı, meşru taleplerinin siyasi yöntemler ile çözülmesi, bu noktada da İslam ülkelerinin rol almasıdır. Bu işe emperyalist batının, Amerika`nın, İsrail`in, İngiltere`nin yüzyıllardır Müslümanları sömüren bu devletlerin rol alması değil. Müslümanların kendi aralarında oluşturdukları güçle, birlikle bu soruna çözüm bulması gerektiğini ve bu konuda özellikle çeşitli İslam ülkelerine ciddi görev düştüğünü özellikle vurgulamıştık. Ama maalesef bu uyarılarımız dikkate alınmadı ve dram büyüdükçe büyüdü bu noktaya geldi.” diye konuştu.

Halepli Müslümanlara için girişimlerde bulunan bütün İslami STK`ları tebrik ettiklerini aktaran Oğuz, “Ümit ediyoruz bundan sonra böyle devam etmez. Tekrar buradan Müslümanların yaşadığı bu büyük zulmün sona ermesi için, tekrar aklıselim olarak tüm İslam devletlerini biraraya gelmeye, güç birliği yapmaya zulümlere karşı ortak hareket etmeye davet ediyoruz. Müslümanlar üzerindeki bu baskının bu zulmün, bu kanın, bu gözyaşında durması için Yüce Rabbimizden diliyoruz. Tekrardan burada Halepli Müslümanlara sahip çıkmak için girişimlerde bulunan bütün Müslümanları tebrik ediyoruz. İnşallah bu girişim hayırlara ve İslam ümmet üzerindeki zulümlerin kalkmasına vesile olur.” şeklinde konuştu.

“Ortadoğu`nun birçok yeri Halep`ten farksızdır”

Konvoya destek vermek amacıyla alan gelen Saadet Parti Van İl Başkanı Özay İlhan ise Ortadoğu`daki birçok İslam ülkesinin katliamlara maruz kaldığını belirterek, “Bugün Suriye`de yaşanan insanlık dramına bir nebze katkı sunmak adına buradayız. Van`daki kardeşlerimiz İHH öncülüğünde ve çeşitli STK`ları, siyasi partilerin desteği ile Van`dan konvoy ile Halep`e doğru hareket etmektedir. İnşallah bu kardeşlerimiz Halep`teki muhacir durumuna düşmüş olan kendi kardeşlerimizi, orada karşılayarak ensarlık görevlerini yapmak adına önemli bir katkı sunacaklarını ümit ediyoruz. Bugün Ortadoğu`nun birçok yeri Halep`ten farksızdır. Halep, Arakan, Irak`ta, Suriye`nin farklı yerlerinde her gün çeşitli patlamalar yaşanmaktadır. İnsanlar büyük bir sıkıntı içerisindedir. Ne yazık ki sıkıntı olan coğrafyaların tamamı İslam coğrafyasıdır.” ifadelerini kullandı.

Ümmetin yaşananlar karşısında birlik ve beraberlik için biraraya gelmesi gerektiğini söyleyen İlhan, “Çözümü Londra`da Washington`da, Moskova`da, Tel aviv`de değil, kendi topraklarında, Ankara`da, Şam`da Beyrut`ta, Bağdat`ta, Tahran`da arar ümidindeyiz. İnşallah Müslüman kardeşlerimiz bu yaşananları görerek birlik ve beraberlik için bir araya gelmelerini ümit ediyoruz.” diye konuştu.

“Halep ile birlikte insanlık da düştü”

Halep`e yol aç kampanyası dâhilinde konvoya katılan Gazeteci Yazar Abdulhalim Almalı ise “Halep düştü, Halep ile birlikte insanlık da düştü. İnsanlığın düştüğü yerde yeniden kalkıp hareket etmesi için, ümmetin geleceği adına İHH`nın Türkiye genelinde organize ettiği ‘Halep`e Yol Açın` kampanyasına Van özelinde de büyük bir teveccüh vardır.” dedi.

Cami önünde toplanan kalabalık adına Ensar Vakfı Van Şube Başkanı Osman Nuri Gülaçar da konvoyun sorunsuz yerine ulaşması için dua edilmesini talep etti. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir