• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Gaziantep`teki STK`lardan basın açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında, Halep`te yaşanan katliamlar ile İstanbul`da PKK tarafından düzenlenen ve 44 kişinin hayatını kaybettiği, 166 kişinin de yaralandığı bombalı saldırı kınandı.

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan basın açıklamasını Platform adına İbrahim Özmantar, okudu.

Türkiye`de yaşananların ümmet coğrafyasında yaşananlardan farklı ve bağımsız olmadığını belirten Özmantar, “Ülke ve ümmet olarak da zor ve dar günler idrak ediyoruz. İpleri dış güçler tarafından kumanda edilen terör örgütlerinin eylemleri ve girişimleri ile yeni karşılaşmış değiliz. Bilinmelidir ki bu hain ve alçak girişimler bizim ancak mücadele azmimizi arttırmaktadır.”dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul`da PKK tarafından düzenlenen ve 44 kişinin hayatını kaybettiği, 166 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı kınayan Özmantar, “10 Aralık Cumartesi günü Beşiktaş`ta yaşanan elim terör olayıyla şehadete uğurladığımız 44 canımıza Rabbimizden rahmet diliyoruz. Bütün terör örgütlerini telin ettiğimizi bu olay vesilesiyle bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Özmantar, “Halep tek başına Halep değildir. Kudüs ile Yemen ile Myanmar ile Mısır, Irak, Bosna veya Çeçenistan ile ayrı ve ilişkisiz olmadığını biliyoruz. Özelde Halep, genelde Suriye için küresel anlamda bütün İslam coğrafyası için çabamız, ümidimiz ve gayretimiz artarak devam edecektir. Yeryüzünde de hürriyetin, adaletin, merhamet ve imaretin hâkim olması için mücadelemiz devam edecektir. bütün mağdur, mazlum ve ezilenlerine kol kanat germeye, kucak açmaya devam edeceğiz. Son nefesimize kadar ümitle ve azimle gayrete devam edeceğiz. Halep, Suriye, Irak, Mısır, Gazze ve bütün yeryüzüne tasallut eden zalimler yok oluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir.”şeklinde konuştu.

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde İstanbul'dan yola çıkan ve toplanan insani yardım malzemelerini Halep'e ulaştıracak konvoya da katılacaklarını belirten Özmantar, 17 Aralık Cumartesi günü Suriye`ye geçecek olan insani yardım konvoyunu karşılamak ve bu konvoya katılmak amacıyla Cumartesi sabah saat 07.00`da Burç kavşağında toplanacaklarını, bütün Gazianteplileri, bu konvoya manen ve maddeten katkılarını ve katılımlarını beklediklerini de sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir