• DOLAR 32.495
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2441.303
  • ...
"Mazlumların yanında durmak haysiyetimizin gereğidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamada, “Dört koldan kuşatılmış, nefessizliğe mahkûm edilmiş Halep`te, öz be öz kardeşlerimiz katlediliyor.” denildi.

Üniversite yerleşkesindeki kafeterya önünde düzenlenen basın açıklamasını “İslami Gençlik Platformu” adına Melih Durmaz okudu.

“Sakın Allah'ı zalimlerin yaptığından habersiz sanma. 0, sadece onların gözlerin dehşetten fırlayacağı güne saklıyor.”  ayetiyle konuşmasına başlayan Durmaz, “Bilindiği üzere Suriye`de 2011 yılında başlayan direnişin neredeyse 6`ncı yılındayız. Bu kutlu direnişe tahammül edemeyen şer odakları, hiçbir hukuk gözetmeden katliamlarına devam etmekteler. Hiçbir ahlaki değer taşımayan bu cürümler, kadın, yaşlı, çocuk demeden birçok insanı canice katlediyorlar. Bunun yanında BM, AB, ve ABD gibi hümanist görünümlü katil yapıların da, yaşananlar karşısında üç maymunu oynadıklarını görmekteyiz.” dedi

“Dört koldan kuşatılmış Halep`te, öz be öz kardeşlerimiz katlediliyor”

Ne yazık ki İslam alemi de bu sessizliğin bir parçası olduğunu ifade eden Durmaz, “Bir vücudun azaları gibi olması emredilen müminlerin, kardeşleri ateş altındayken sessiz kalmasını ise idrak etmekte zorlanıyoruz. Dört koldan kuşatılmış, nefessizliğe mahkûm edilmiş Halep`te, öz be öz kardeşlerimiz katlediliyor. Zulüm karşısında susmanın suça iştirak olduğunu haykıran bir Peygamberin ümmeti olarak kardeşlerimizin katledilmesine sessiz kalmak, vicdanımız ve inancımız gereği kabul edilmemesi gereken bir husustur.” İfadelerini kullandı.

“Ahlak ve inanç, bütün siyasi dengelerden önce gelir”

Ahlak ve inancın bütün siyasi dengelerden önde geldiğini vurgulayan Durmaz, “Halep`teki soykırım karşısında siyasi dengeler, bahanesi kabul edilemez bir vicdani çürümedir. Dengeler, Halep yok olduktan sonra ne ifade edecektir, merak ediyoruz. Pervasızca Halep üzerine bomba yağdıran, ölüm kusan güçler, İslam dünyasının ve insanlığın sessizliğinden güç alarak arsızca barbarlıklarını “terörizmle mücadele” diye pazarlıyorlar. Zalim, olanca gücüyle katliamını sürdürürken, hatta arttırırken, mazlumların yanında durmak haysiyetimizin gereğidir.” diye konuştu.

“Halep tüm dünyanın gözü önünde yanıyor”

Durmaz, konuşmasını söyle sürdürdü:

“Halep hiçbir insani kaygı gözetilmeden, apaçık bir ateş yağmuruyla yakılmak isteniyor. Kadim İslam medeniyetinin göz bebeği olan şehirlerimiz, adeta silinmek isteniyor. Halep yanıyor, ama boyun eğmeden, onuruyla direnerek şehadete yürüyor. Halep, üzerine ölü toprağı serpilmiş bir ümmetin aleyhinde Allah`a şahitlikte bulunarak direniyor. Halep ümmetin suskunluğunu, acizliğini, konforcu, nemelazımcı sinmişliğini yerin dibine batırırcasına, vakur ve izzetle yalnız Allah`a dayanarak ümmetin şerefini koruyor.”

“Bir zulmü engelleyemiyorsanız en azından onu duyurun”

Durmaz son olarak, “Biz duyarlı Müslümanlar olarak vakur ve izzetiyle Suriye direnişini onurumuz bilip her fırsatta sesimizi gür bir şekilde yükselttiğimizi ve her zaman için yükselteceğimizi bir kez daha deklare ediyoruz. Ali Şeriati`nin değimiyle “Bir zulmü engelleyemiyorsanız en azından onu duyurun” şiarıyla hareket edip her zaman için zalimlerin karşısında, mazlumun yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.Biz Bingöl Üniversitesi İslami Gençlik Platformu olarak Halep`te bugün yaşanan vahşeti ve Suriye`nin tamamında 6 yıldır yaşanan bu tür zulümleri lanetliyoruz. Kardeşlerimiz en zor şartlarda bütün dünyanın zalimlerine direndiler ve bütün zorluklara rağmen hâlen direniyorlar. Rabbimizden kardeşlerimize sebat vermesini ve yardım etmesini diliyoruz.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir