• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
`Türkiye en genç nüfusa sahip ülkelerin başında geliyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`teki temaslarını sürdüren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Girişimcilik Kursu Sertifika Töreni"ne katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Özlü, Türkiye'nin uzun yıllar boyunca ekonomik, siyasi ve sosyal krizlere maruz kaldığı için bu alanlarda bir istikrar ortamı oluşturamadığını ve ancak son yıllarda girişimcilik konusunda Türkiye halkının ivme yakaladığını söyledi.

Girişimciliğin, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal anlamda birçok sorunun çözümünde önemli bir kavram olduğunu belirten Özlü, “Sadece Bakanlığımızın ve KOSGEB'in değil, belediyemiz, üniversitelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarının da büyük bir gayret içerisinde olmaları, büyük önem arz ediyor. Büyükşehir Belediyemize bu konuya verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye`nin en genç nüfusa sahip ülkelerin başında geldiğini anımsatan Özlü, “Bu genç nüfusu bizim için iyi bir fırsata çevirmenin en kesin ve kestirme yolu girişimcilik kültürünü geliştirmekten geçiyor. Türkiye uzun yıllar boyunca ekonomik, siyasi ve sosyal krizlere maruz kaldı. Bu alanlarda bir istikrar ortamı oluşturamadı. Bu nedenle genel sektör kendisinden beklenen güç, enerji ve dinamizmi hayata geçiremedi. İnsanlar, ülkenin zaten yeterince riskle dolu ortamında kendileri de risk üstlenerek iş kurmakla yatırım yapamadılar. Lojman, tatil, izinler, sosyal tesisler, statü, düzenli gelir ve iş garantisi gibi özellikler devleti en iyi işveren memurluğu da en iyi bir meslek haline getirdi.” ifadelerini kullandı.

Girişimciliğin bir cesaret, aynı zamanda bilgi ve birikim işi olduğunu belirten Özlü, “Sahip olduğumuz tüm reel kaynakları anlamlı hale getirecek olan da insandır. İşte bu yüzden girişimcilik, ekonomik kalkınmadaki enstrümanın anahtar kavramıdır. Bu gerçekleri çok iyi biliyoruz. Ülkemizdeki girişimcilik kültürünü arttırmak için birçok önemli projeyi de başarı ile yürütüyoruz. Girişimcilik bir cesaret işidir. Ama aynı zamanda bilgi ve birikim işidir. Gözü kara olmak yeterli değildir. Bir işi nasıl kuracağı, nasıl idare edeceği, nasıl geliştireceği gibi konularda bilgi sahibi olmak gerekiyor. Bu nedenle KOSGEB 2010 yılından itibaren girişimcilik eğitimleri konusunda adeta bir seferberlik başlattı. 2010 yılından bugüne kadar 570 bin vatandaşımız, KOSGEB'in diğer kurumlarla beraber düzenlediği girişimcilik kurslarına katıldı.” şeklinde konuştu.

Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin de, sanayinin en önemli gücünün yetişmiş insan gücü olduğunu ve en büyük eksiğinde bu olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Özlü ile Şahin, "Girişimcilik Kursu”na katılan kursiyerlere sertifikalarını takdim etti.

Bakan Özlü, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile beraber Birlik Vakfı Gaziantep Şubesini ziyaret etti. Buradan özel bir otele geçen Bakan Özlü, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile birlikte Gaziantep'teki sanayici ve işadamlarıyla buluştu.

Vali Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de katıldığı toplantı, basına kapalı devam etti.

Öte yandan, istişarelerde bulunmak amacıyla Gaziantep`e gelen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı heyeti, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ile bir araya geldi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı heyetine Gaziantep`in ekonomisi, tarımı ve ticareti hakkında bilgiler veren Tiryakioğlu, “Ortadoğu ülkeleri Gaziantep ihracatı için önemli bir yere sahip. Bu bölgelerde yaşanan sorunlar ve dünya ticaretinde yaşanan genel daralmaya rağmen şehrimiz ekonomideki büyümesini ve istikrarını korumaya çalışıyor.” dedi.

Gaziantep`in zengin tarihi, sanayisi ve ticaretinin yanı sıra tarıma dayalı gıda sanayiinde de Türkiye`nin başkenti konumunda olduğunu ve Gazianteplilerin çalışmayı, üretmeyi ve ekonomiye katkı sunmayı seven müteşebbis ruhlu insanlar olduğunu belirten Tiryakioğlu, Gaziantep`in Türkiye`nin en büyük 6 ekonomi şehrinden biri olduğunu ve kentin 2023 yılı ihracat hedefinin ise 30 milyar dolar olduğunu sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir