• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Gaziantep`e mevsimin ilk karı düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Soğuk havanın her geçen gün kendini iyiden iyiye hissettirdiği Gaziantep`te mevsimin ilk karı yağdı. Sabah saatlerinde yağmaya başlayan kar, gittikçe etkisini daha da arttırmaya başladı. Gün boyu etkili olan kar yağışı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü taşımalı eğitim yapan okullar için tatil kararı verdi.

Sabah saatlerinde başlayan ve halen devam eden kar yağışı, günlük hayatı da olumsuz yönde etkiledi. Kenti beyaz bir örtüye bürüyen kar yağışı trafikte zaman zaman aksaklıklara neden oldu. Polis ekipleri de trafik akışının yoğun olduğu bölgeler ile kentin çıkış noktalarında önlem alarak sürücüleri kar lastiği takmaları ve sis lambalarını yakarak hız yapmadan ilerlemeleri konusunda uyardı.

Kente mevsimin ilk karının yağmasıyla kentte kartpostallık görüntüler oluştu.

Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Merkez İlçe Belediyeleri, “Karla Mücadele Ekibi” kurdu.

Kar yağışında, kentin muhtelif bölgelerinde  24 saat hizmet verecek olan ekipler, ana caddeler, ana yolların yanı sıra eğimli bölgelerde, kaza riski görülen yokuşlar ile merkeze uzak olan mahallelerde ve mahalle içi yolları temizleyerek ve tuzlama çalışması yapacağı belirtildi.

Karla mücadele ekibi 16 tuz robotu, 16 kar küreme aracı, 17 greyder, 15 loder, 18 beko loder, 20 adet kamyonet ve 385 personel sürekli görev yapacak.

Ayrıca, şehir merkezinde buzlanmaya karşı kullanılmak üzere 4 bin ton tuz stokta bekletiliyor.  

Gaziantepli öğrencilerin  ise, son günlerde etkili olan soğuk havanın ardından kente düşen ilk kara sevinip kartopu oynayarak tadını çıkardılar. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir