• DOLAR 32.559
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2442.117
  • ...
`Halep`e Yol Açın` yardım konvoyu yola çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH öncülüğünde Türkiye'nin dört bir yanında toplanan insani yardım malzemeleri, “Halep'e Yol Açın” sloganıyla Kazlıçeşme Meydanı`ndan Cilvegözü Sınır Kapısı'na doğru yola çıktı.

İstanbul Kazlıçeşme Meydanı`nda "Halep`e Yol Açın" sloganıyla hazırlanan yardımlar, yapılan basın açıklamasının ardından yola çıkarken, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibiyük birer konuşma yaptı.

Erdal Elibiyük, yaptığı konuşmada ümmetin içerisinde bulunduğu zillet halinden bir an önce çıkması gerektiğini söylerken, Bülent Yıldırım da Halep`te yaşanan katliamların derhal durdurulması ve insani yardım koridorunun açılıp yardımların ulaştırılması gerektiğini söyledi.

“Müslümanlar birbirinin elinden ve emin olmalı”

Elibüyük, “Başta İHH olmak üzere mazlumların yanında olan bütün kurumları, kuruluşları selamlıyoruz. Değerli kardeşlerim zor bir zamandan geçiyoruz. Ümmet fitne içerisinde, bu fitnenin içinden bir an önce çıkmalı. Bir an önce Müslümanlar birbirinin elinden ve dilinden emin olmalı. Bundan 6 yıl önce Amerika Irak`ı istila etiğinde Ebu Gureyb hapishanesinden bacılarımız Müslümanların kendilerini kurtarmalarını istemişti. Bugün çok uzaklarda değil, hemen yanımızda Halep`te de bu çığlıklar yükseliyor.” dedi.

“Çektiğimiz acıların bir sebebi de sorunlarımızı Batı`ya havale etmemizdendir”

ABD ve Rusya`nın Suriye`deki pozisyonlarının Müslümanlar için bir zillet olduğunu söyleyen Elibüyük, sözlerine şöyle devam etti: “Biz başından beridir bu meseleyle ilgili, Müslümanlar kendi iç meselelerini kendi aralarında çözmeleri gerektiği noktasında beyanlarda bulunduk. Ancak geldiğimiz nokta itibariyle bu yaşadığımız durum; maalesef kendi içimizdeki sorunları Batı`ya havale etmemizden, onlardan medet ummamızdan kaynaklıdır. Bakın Halep bombalanıyor. Suriye bombalanıyor. Müslümanlar birbirilerini katlediyorlar. Ancak Rusya Dışişleri Bakanı ve ABD Dışişleri Bakanı Müslümanlar adına ateşkes ilan ediyor. Bu çok acı verici bir durum. Bir an önce bu zilletten kurtulmamız lazımdır.”

“Halk bu konvoya eşlik etsin”

Halep`te günlerdir çocukların, kadınların katledildiğini, dünyanın her tarafında insanların bu katliamı seyrettiğini, başta İslam ülkeleri olmak üzere dünya devletlerinin sessiz kaldığını ifade eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise "Akşama kadar umarım sevinçli haberler alırız. Ama Türkiye'nin masada güçlü olması için halkın sokaklarda olması lazım. Bu konvoy yola çıktığında katılın, eşlik edin ki görüşmeleri yapanlar da 'halk bunu istiyor' desin.” şeklinde konuştu.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir an önce bu sivil insanlara yardım ulaştırmak ve oradan çıkmak isteyenleri çıkarmak için insani yardım koridorunu açın. Cenevre Sözleşmesi, uluslararası hukuk… hepiniz çöpe atıldınız, hiçbir anlamınız yok. Bunu Gazze konvoyunda kaybettiniz. Gazze'de yaptığımızı, Halep'te de yapacağız inşallah. Bütün dünyaya duyuracağız. Onun için yolda çok kalabalık olmalıyız, konvoyumuz uzun olmalı. Yollarda bize katılın, destek verin, Halepli kardeşlerimizi kucaklayalım. Hem devlet hem hükümet hem partiler çıkın miting yapın, zamanı boş bırakmayın. Biz yoldayken üzerinize düşeni yapın."

“İlk etapta 350 tırla yardım malzemelerini Halep'e ulaştıracağız”

Yaklaşık 350 TIR yardım malzemesini Halep`e göndereceklerini belirten Yıldırım, “Halk çıkarsa şöyle bir tablo ile karşı karşıya geleceğiz. Muhtemelen 100 bin mülteci, İdlib tarafına gelecek. 15 bin çadır, 15 bin hasır veya halı, 200 bin battaniye ve yastık, 100 bin sünger yatak, 100 bin kışlık elbise, bot, çizme, yağmurluk, atkı, bere, 100 bin gıda paketi, 100 bin hijyen paketi, 100 bin bebek paketine ihtiyaç var. İlk etapta 350 tırla yardım malzemeleri Halep'e ulaştıracağız, bu sayıyı bin tıra çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

Yardım konvoyu, 17 Aralık'ta Cilvegözü Sınır Kapısı'na yetiştikten sonra insani yardım malzemelerini Halep'e ulaştırmaya çalışacak. (Ahmet Karakaş - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir