• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
14 yaşındaki çocuk 8 nüfuslu ailesini geçindiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin Haseki kentinde evlerine bombaların isabet etmesiyle 2 çocuğu ölen ve evleri harap olan Abdullah Mahmud ailesi, içler acısı bir hayat yaşıyor. Batman`a yerleşen ailenin geçimini ise 14 yaşındaki çocukları sağlıyor.

Kendi vatanlarında evsiz kalan Suriyeli aile Batman`a yerleşeli üç sene oldu. Aile reisi Ataullah Abdullah Mahmud (50), bel fıtığı ve ayaklarındaki hastalıktan dolayı çalışamıyor.

Aile reisi Abdullah Mahmud'un eşi Vadha Muhammed Mahmut (36), eşi çalışamadığından dolayı çocuklarıyla birlikte özel bir sektörde günlükçü olarak çalışmaya başladı. Aradan uzun süre geçmeden bu defa Vadha Muhammed, bel fıtığı ameliyatı geçirmek zorunda kaldı. Yaklaşık bir yıldır bel fıtığından dolayı tedavi gören anne Vadha Muhammed, şu an yatalak durumda. 8 nüfuslu ailenin geçimini ise şimdilerde 14 yaşındaki oğulları Taha Ataullah karşılamaya çalışıyor.

Kapılarına dayanan soğuk kış günlerinde odun alacak paraları dahi olmayan Abdullah Mahmud ailesi, Suriye savaşında 2 çocuklarını kurban verdikten sonra yerleştikleri Batman'da verdikleri yaşam mücadelelerini İLKHA`ya anlattılar.

Şafak Mahallesi 3416 sokakta ikamet eden Abdullah Mahmud ailesi, yetkililerden sadece bir defa gıda yardım alabildiklerini belirttiler. Ayrıca aile, gözleri bozuk olan 3 çocuklarına imkânsızlıktan dolayı gözlük alamadıklarını ifade ederek, hayırseverler ve yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyorlar.

"Odunumuz olmadığından sobayı yakamıyoruz"

Eşi ve kendisinin hasta olduğunu dile getiren Vadha Muhammed Mahmud, "8 nüfuslu bir aileyiz, durumumuz çok kötü. 3 çocuğumuzun gözünde sorun var ve onlara gözlük gerekiyor. Paramız olmadığı için gözlük alamıyoruz. 14 yaşındaki oğlumuz tek çalışabiliyor. Günlüğü 15-20 TL'ye çalışıyor. Çok zor durumdayız. Kira, elektrik ve su faturalarının parasını bulmakta zorlanıyoruz. Her halimizle Allah'a şükürler olsun. Eşim hasta ve ben iki kere ameliyat oldum, bu yüzden yatalak kaldım. Şu ana kadar yetkililer sadece bir defa bizlere gıda yardımında bulundu. Bazı hayırseverlerin yardımlarıyla ayaktayız. Soğuk kış günleri başladı. Odunumuz olmadığından sobayı yakamıyoruz, evimiz çok soğuk." diyerek çaresizliğini ifade etti.  

"Paramız olamadığından gözlük alamıyoruz"

Gözlük ihtiyaçlarının olduğunu dile getiren 12 yaşındaki Mahmud Ataullah ise "Ben ve iki kardeşimin gözlüğe ihtiyacı var. Paramız olamadığından gözlük alamıyoruz. Bizim üç adet gözlüğe ihtiyacımız var. 14 yaşındaki ağabeyimiz çalışıp günde 20 TL alıyor. Kira zamanı geldiğinde para bulamadığımızdan çaresiz kalıyoruz. Yakacak odunumuz yok. Ben okul okuyorum. 7'nci sınıfa gidiyorum. Okulumuz çok uzak olduğundan okula servisle gidiyoruz. Servis paramızı devlet karşılıyor." dedi. (M. Fatih Akgül, M. Sait Çelik - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir