• DOLAR 32.236
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2444.925
  • ...
Nusaybin`de `Hz. Muhammed`in Örnekliği` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğü`nün, okullarda öğrencilere yönelik İlçe Müftülüğü ile birlikte belirlenecek bir takvimle, ‘Hz. Muhammed`in Örnekliği` konferansları düzenleneceği belirtildi.

‘Hz. Muhammed`in Örnekliği` konferanslarının ilki 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu`nda yapıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, İmam Hatip Okullarının önemine değinerek, kendisinin de İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu, ilçe Müftülüğü ile birlikte yürüttükleri projenin startını 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu`ndan verdiklerini söyledi.

Çetin, Projeye ortak olduğu için Nusaybin Müftüsü İrfan Açık`a da teşekkür etti.

“İHL`ye girerken, mescide girer gibi heyecanlanıyorum”

İlçe Milli Eğitim Müdüründen sonra konuşan ilçe Müftüsü İrfan Açık, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte okullarda öğrencilere ‘Hz. Muhammed`in örnekliğini` anlatmaya çalışacaklarını söyledi.

Konuşmasına, İmam Hatip Okuluna nasıl girdiğini ve ilk günkü heyecanını anlatarak başlayan Müftü Açık, “İmam Hatipli olmaktan gurur duyarak yaşadım. İmam Hatip Okullarına girerken hala bir mescide girer gibi heyecanlanıyorum.” dedi.

“Bizim medeniyetimiz kitaplı bir medeniyettir”

Salondaki öğrencilere İslam`ın ilk emrinin ‘Oku` olduğunu hatırlatan Müftü Açık, “İster müftü, ister uçak mühendisi ol, ister tıp oku ama oku. Okuman, Allah`a yakınlaştıran bir okuma olsun. Bizim ölçümüz okuyacağız, çok okuyacağız ama, okuduğumuzu anlayacağız. Bizim medeniyetimiz yani İslam, kitaplı bir medeniyettir. Bol bol kitap okuyun ve okuduğunuzu anlayın. Hayatı daha iyi anlamak ve kavramak için mutlaka roman okuyun. Hz. Muhammed Mustafa`yı anlatan siyer okuyun.” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü`nün, Müftülükle yapılan proje gereği uygun görülecek takvime göre ortaokul ve liselerde çeşitli konferanslar düzenleneceği belirtildi.   (Cihat Şayık-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir