• DOLAR 32.663
  • EURO 35.396
  • ALTIN 2508.69
  • ...
Emin Irmak tekrar gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı PKK soruşturması kapsamında geçtiğimiz günlerde gözaltına alındıktan sonra bugün serbest bırakılan Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, savcının itirazı üzerine tekrar gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen PKK soruşturması çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 21 şüpheli, dün adliyeye sevk edilmişti.  

Mahkemeye çıkartılan ve aralarında Artuklu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldırım, DBP Artuklu eski İlçe Başkanı Mehmet Şirin Gültekin ve DBP`li belediye meclis üyelerinin bulunduğu 17 kişi tutuklanırken Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak ile beraber 3 kişi serbest bırakılmıştı.

Savcının itirazı üzerine hakkında yakalanma kararı verilen Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, polis ekipleri tarafından evinden alınarak gözaltına alındı.

Hatırlanacağı üzere Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 21 Kasım'da Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu İlçesi Belediyesine soruşturma açılmış, eş zamanlı operasyonda İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak'ında aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmıştı. Ahmet Türk, 24 Kasım`da tutuklanması talebiyle çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince de tutuklanmıştı.

Aralarında Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak`ın da bulunduğu 20 şüpheli ise dün adliyeye sevk edilmiş, bunlardan 17`si tutuklanmış, aralarında Emin Irmak`ın da bulunduğu 3 kişi serbest bırakılmıştı. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir