• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
HÜDA PAR, Beşiktaş saldırısını olayın yaşandığı yerde kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük`ün çağrısıyla Dolmabahçe Cami önünde bir araya gelen parti üye ve gönüllüleri, saldırının gerçekleştiği alanda açıklama yaparak saldırıyı ve saldırının arkasındaki küresel güçleri lanetlediler.

Burada bir basın açıklaması yapan HÜDA PAR İstanbul il Başkanı Erdal Elibüyük, halkın bulunduğu alanlarda bomba yüklü araçlarla ve canlı bombalarla saldıranların Batılı emperyalist güçlerin ideallerine hizmet ettiğini vurguladı.

Yapılan vahşi saldırıları lanetlediklerini ifade eden Elibüyük, “Saldırının emperyalist güçlere hizmet ettiği açık bir şekilde ortadadır. Artık bir an önce bu ateşin sönmesi gerekiyor. İnsanların bulunduğu alanlara bomba yüklü araçlarla ve canlı bombalarla saldırmak ancak Batılı emperyalist güçlerin zihniyetine, onların ideallerine hizmet etmek demektir. Bir an önce bu saldırılarının bu çıldırmışlık halinin son bulması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

“Bombalar patlatılmasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz”

Yaptığı açıklamasında hedef ne olursa olsun bu tür terör eylemlerinin kimseye fayda sağlamayacağına dikkat çeken Elibüyük, “Kimden gelirse gelsin ve hedefi ne olursa olsun, bu saldırıyı düzenleyen tetikçileri, arkasındaki yerel veya küresel karanlık güçleri ve bundan medet uman çevreleri şiddetle lanetliyoruz. Saldırının gerçekleştiği yer ve zaman dikkate alındığında çok daha büyük kayıpların hedeflendiği anlaşılmaktadır. Hedef ne olursa olsun, bu tür terör eylemlerinin bir yol ve yöntem olarak benimsenmesinin ve yaşam alanlarında bombalar patlatılmasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz.” şeklinde konuştu.

“İstanbul saldırısı emperyalist güçlerin İslam coğrafyasında yoğunlaştırdıkları saldırılardan bağımsız değildir”

Yapılan vahşi saldırının, Batı`nın İslam dünyasında gerçekleştirdiği katliamlardan bağımsız olarak ele alınamayacağının altını çizen Elibüyük, “Bu melun saldırı, emperyalist güçlerin siyasi, askeri, psikolojik veya stratejik emellerine ulaşmak için İslam coğrafyalarında yoğunlaştırdıkları saldırı, cinayet ve katliamlardan bağımsız değildir. Bu terör eylemini gerçekleştiren kim olursa olsun emperyalistler için maşalık ve uşaklıktan başka bir şey yapmamıştır. Bu vahşi eylemi, arkasındaki güçleri ve maşalarını tel`in ediyor, can kaybının daha fazla artmamasını temenni ediyoruz. Saldırı sonucu hayatını kaybetmiş olanlara rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da âcil şifalar diliyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.  (Ahmet Karakaş - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir