• DOLAR 32.638
  • EURO 35.429
  • ALTIN 2504.341
  • ...
İstanbul`daki saldırı Gaziantep`te 3 dille kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Vodafone Arena`da oynanan Bursa- Beşiktaş maçı sonrası çevik kuvvet polislerine yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı Gaziantep`te Türkçe, Arapça ve Kürtçe yapılan açıklamalarla kınandı.

İstanbul`da PKK tarafından düzenlenen ve 44 kişinin hayatını kaybettiği, 166 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı kınamak için Gaziantep Bülbülzade Vakfı önünde yapılan basın açıklamasında, Türkçe, Arapça ve Kürtçe okunan bildiride küresel güçlerin taşeron örgütlerle Türkiye`yi kan gölüne çevirmeye çalışıldığı belirtildi.

Türkçe bildiri Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, Arapça bildiri Suriye Demokratlar Birliği Gaziantep Temsilcisi Abdulbari Osman, Kürtçe bildiri ise Anadolu Öğrenci Birliği öğrencilerinden Şaban Kartal tarafından okundu.

Türkçe bildiriyi okuyan Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, “Küresel güçler taşeron örgütlerle ülkemizi kan gölüne çevirerek, Türkiye'nin istikrarına, gelişmesine ve Yeni Anayasa ile kendi kendini yönetme iradesine engel olmaya çalışmaktadır. Hiçbir saldırı bu coğrafyada Kürtlerin, Arapların ve Türklerin kardeşliğinin önüne geçemeyecektir. Hiçbir saldırı bu toprakların adaletin ve merhametin başkenti olmasını önleyemeyecektir.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir