• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
20 bin dolar bozana 20 bin TL indirim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dolarları altına veya TL`ye dönüştürme çağrısından sonra Türkiye`nin farklı yerlerinde çeşitli kampanyalar düzenleniyor. Diyarbakır`da Bedirhan Akyol isimli iş adamı dolar bozma kampanyası kapsamında inşa ettiği dairelerde 20 bin dolar bozana daire alımlarında 20 bin TL indirim yapacağını açıkladı. Akyol, bütün iş adamlarını ve esnafı bu kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Akyol, “Ben şahsen dolar kullanmıyorum. Alışveriş yapsam dahi bozup Türk lirasına çeviriyorum. İnşa ettiğimiz dairelerde 20 bin dolar bozana daire alımlarında 20 bin TL indirim yapacağız.” dedi.

Başlattığı kampanya kapsamında birçok kişinin kendisini aradığını belirten Akyol, “Yeter ki iyiniyetli olsun. Ben indirimi yaparım. Kampanyamız, Kayapınar ilçesinde 75 yol civarında 13 blok siteler için geçerlidir. Akıllı siteler yapıyoruz. Oradan metre kareye bakmadan 10 bin TL bozana da ayrıca indirimlerde bulunacağız. Bize gelen müşteriler fiyatları biliyor. Emlakçılar da biliyor.” diye konuştu.

“Amerika ve Avrupa bize düşman”

Yaptıkları kampanyayı hem Cumhurbaşkanına destek, hem de ülke ekonomisine katkı amaçlı yaptığını ifade eden Akyol, “Biz bugün bunu yapmazsak kim yapacak. Biz dolara, euraya bağlı kalırsak kim sırtımızda duracak. Amerika ve Avrupa bize düşman. Bu yüzden biz kendi kendimizi ayakta tutmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye`nin Avrupa ve Amerika`ya köle kalmasını istiyorlar”

Bütün iş adamları ve esnafının bu kampanyaya destek vermeye çağıran Akyol, “Bütün işlerimizi TL ile yapalım. Biz Türkiye`de yaşıyoruz, neden dolar ile alışveriş yapalım? Türkiye`nin Avrupa ve Amerika`ya köle kalmasını istiyorlar. Biz onlara köle olalım istiyorlar. Alışverişi kendi paramızla yapalım, paramız kıymetlensin.” şeklinde konuştu.

Doların düştüğünü vurgulayan Akyol, “Doların daha da düşmesini temenni ediyoruz. Ülkemize hem fiili hem de ekonomik darbeler yapılmak isteniyor. Ancak inançlı olduk mu biz bu darbeleri yeneriz. Doların euronun yükselmesi geçicidir.” dedi.

Akyol son olarak, “Ben olsam hükümetimizin bakan ve milletvekillerinin hesaplarına bakarım. Hesaplarında dolar var mı yok mu? Biz vatandaşa söylüyoruz ama yöneticilerimiz, bakanlarımız, iş adamlarımız, milletvekillerimizin hesaplarında dolar var mı yok mu? Benim hesabıma da baksınlar. En azından kimin bu konuda samimi olduğu ortaya çıkar. Hükümetin sayesinde yüz milyonlarca dolar kazanan büyük firmalar var. Bunlar dolar bozacak mı, destek verecek mi? Hem hükümetle görünüyor hem de dolar bozmazsalar olmaz.” ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge, Hüseyin Genel – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir