• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yılmaz: `Batı`ya hesap soracak bir mekanizma yoktur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ`a gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, burada gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, 10 Aralık İnsan Hakları Günün münasebetiyle yaptığı değerlendirmede, Batı`nın insan hakları kavramını çıkarlarını müdafaa etmek için kullandığını söyledi.

HÜDA PAR Elazığ İl Teşkilatını ziyaret eden Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Yılmaz ve Aydın Gök partililerle bir araya geldi. Yılmaz, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü”ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda İslam coğrafyasında yaşananlar karşısında insan haklarının açıkça ihlal edildiğini belirten Yılmaz, düşürülen Mavi Marmara Davası`nın da insan hakları ihlali olduğunu vurguladı.

“Batı`nın kendisi insan haklarını ihlal ettiğinde ona hesap soracak bir mekanizma yoktur”

Yılmaz, “İnsan hakları, Batı endeksli ortaya çıkan bir kavramdır. Fakat insan hakları dediğimiz bu kavram Batı`nın icadından çok öncesine dayanmaktadır. Bizim coğrafyamızın, İslam medeniyetinin insan hakları kültürü çok daha eskiye dayanmaktadır. Biz Batı`nın söylemleriyle insan haklarını tanımış değiliz. İnancımız gereği Hz. Peygamber dönemine dayanan bir geçmişi vardır. Bizim kaynağımız aslında orasıdır. Batı özellikle demokrasi, insan hakları ve benzeri kavramları kendi emperyal duygularını ve çıkarlarını korumak için ortaya atmıştır. Dikkat edin! Batı dünyası insan hakları ihlali bahanesiyle İslam coğrafyasında birçok ülkeye müdahale etmektedir. Aynı şekilde Batı`nın çıkarları söz konusu olduğunda insan hakları yaygarası koparılmaktadır. Batı`nın kendisi insan haklarını ihlal ettiğinde ona hesap soracak bir mekanizma yoktur.” dedi.

İnsan hakları kavramını üreten Batı`nın bu konudaki niyetinin hiç de halis olmadığını belirten Yılmaz, “Batı`nın niyeti halis olsaydı bugün Guantanamo`da sorgusuz sualsiz binlerce insana işkence yapılmazdı. Ayakları üzerinde sorguya gidenler sedye ile dönüyorlar. İnsan hakları havariliği yapan Batı, kendi toplumunun çıkarları söz konusu olduğunda bütün hakları rafa kaldırabiliyor.” diye konuştu.

“Mavi Marmara davası asıl şimdi başlamıştır”

Türkiye`nin İsrail ile anlaşması sonucu düşürülen Mavi Marmara Davası`yla ilgili de değerlendirmede bulunan Yılmaz, şunları söyledi:

“Mavi Marmara Davası şu an siyasi bir konjonktüre göre hareket ettirildiğinden dolayı düşürüldü. Türkiye ve dünya Müslümanlarının bilmesi gereken şudur ki; hiçbir zaman devletlere, hükümetlere güvenerek mücadele verilmez. Bu bir insan hakları mücadelesi de olabilir. Çünkü devletlerin ilkeleri yoktur, çıkarlara vardır. Bu dava ilk açıldığı zaman hükümet nasıl desteklediyse bugün de desteğini çekti. Desteklediği dönemde dava belli bir aşamaya getirildi. Yetkililer hakkında tutuklama talebinde bulunuldu ve davanın düşmesiyle hepsi düşürülmüş oldu. Yaşanılan bu gelişmeler sonrasında asıl Mavi Marmara Davası şimdi başlamış oldu.”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, daha sonra teşkilat üyeleriyle bir araya gelerek basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. (Ebubekir Yavuz, Sinan Bilici – İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir