• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
`Mevlid Kandili Müslümanlar için fırsattır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, yarın idrak edilecek Mevlid Kandili dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.

Hz. Muhammed`in hayatı boyunca insanları birlik ve beraberliğe davet ettiğini söyleyen Çelik, Mevlid Kandilinin Müslümanların hayatını muhasebe etmesi adına bir fırsat olduğunu belirtti.

Çelik, “Kandiller manevi feyiz ve bereketiyle daralan gönülleri aydınlatan, zihinleri berraklaştıran önemli gecelerdir. Âlemi İslam`da ve ülkemizde asırlardan beri Mevlid Kandili peygamber efendimize gönlümüzde duyduğumuz müstesna sevginin, muhabbetin ve sadakatin bir ifadesidir. Ancak son zamanlarda bu ifadenin içinin doldurulması gerektiğini bizatihi yaşadığımız çevrede ve İslam âleminin yaşadıkları ile görüyoruz.” dedi.

Mevlid Kandilini Hz. Muhammed`in hayat tarzını hissederek yaşamak gerektiğini dile getiren Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

“Peygamber efendimiz her yönüyle hayatı dolu dolu yaşamıştır. İnsanlara emniyet, huzur, güven ve bereket getirmiştir. Çünkü o, insanlığın fıtri ahlakını yenilemiş, ona değer kazandırmıştır. Bugün bizler peygamber efendimizin dünyaya teşriflerinin seneyi devriyesini kutlarken ve yaşarken onun yaşamış olduğu güzelliklerden hayatımıza güzellikler ve örnekler taşımaya önem göstermeliyiz.”

Çelik, Hz. Muhammed`in hayatı boyunca insanları birlik ve beraberliğe davet ettiğini ifade ederek, “O, insanları birliğe ve tevazuya davet etmiştir. Bugün insanların başına gelen felaketler kibirden gelmektedir. Hâlbuki o, tevazu içerisinde yaşamıştır. Onun getirdiği hayat anlayışında herkese yer var. Cömertlik kelimesi ona yakıştığı kadar hiç kimseye yakışmamıştır. O, hayatında kanaatkâr olarak yaşamıştır. Bugün insanlığın başına gelen felaketler, hırstan ve doymamaktan gelmektedir.” şeklinde konuştu.

Bu önemli gecenin Müslümanlar için bir fırsat olduğunu sözlerine ekleyen Çelik, son olarak, “Peygamber efendimiz samimi yaşamıştır. O, bize ‘Müslümanlara karşı ayrı bir hesabın içerisinde olmayın` demiştir. Ömrü boyunca açık ve şeffaf yaşamıştır. Bugün bizim samimiyete çok ihtiyacımız var. İnsanlık ne çekiyorsa bugün ikiyüzlülükten çekiyor. İçte de dışta da başımıza dert açan bu anlayıştır. Biz içimizde ve dışımızda ne kadar şeffafız? Bu gece bunların muhasebesini yapacağımız bir gecedir. Bu gece biz neredeyiz, İslam âlemi nerede? Bunun hesabını yapmamız lazım.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir