• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Suriyelilere 7 bin Kur`an-ı Kerim dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından yürütülen "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında, Gaziantep`in Nizip ilçesinde çadır kentte kalan Suriyeli sığınmacılara Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Nizip ilçesindeki çadır kenti ziyaret eden Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik`e, Nizip İlçe Müftüsü Osman Şekerci, Diyanet Vakfı yetkilileri Ali Güner ve Ahmet Hamdi Yeneroğlu da eşlik etti.

Suriyeli çocukların Kur`an-ı Kerim eğitimi aldığı mescitleri ziyaret eden Müftü Çelik, Suriyeli çocukların Arapça okudukları ilahileri dinledi ve onarla yakından ilgilenip sohbet etti.

Müftü Çelik, ilk olarak Suriyeli erkek ve kız çocuklarının ayrı şekilde Kur`an-ı Kerim eğitimi aldığı mescitleri  ziyaret ederek,   Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından  Suriyelilerin okuma usulüne uygun basılan Kur`an-ı Kerimleri hediye etti.  

Renkli görüntülerin yaşandığı Kur'an-ı Kerim dağıtımının ardından İLKHA`ya açıklamalarda bulunan Müftü Ahmet Çelik, Türkiye ve dünyanın dört bir köşesinde ihtiyaç duyulan yerlere Kur`an-ı Kerim dağıttıklarını söyledi.

Çelik, İslam ümmetinin bu günkü birçok sıkıntısının Kur`an-ı kerimden uzak kalmaktan kaynaklandığını ve bu amaçla Kur`an-ı Kerim`siz ev kalmasın, Kur`anla temas etmeyen ve buluşmayan bir Müslüman kalmasın hedefi ile yola çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığımız ile beraber  ‘İnsanı iyilik kurtarır` düsturuyla bir iyilik hareketi başlatmıştır. Hem yurt içinde hem de yurt dışında iyilik ödülleri ihdas etmiştir. Geçen sene de bunun ilki verildi. Önümüzdeki yıllarda inşallah bu yine devam edecek ve bu iyilik hareketi programı çerçevesinde ‘Hediyem Kur'an Olsun Projesi` sloganı ile bir kampanya başlatmıştır. Kur`an`sız ev kalmasın, Kur`anla temas etmeyen ve buluşmayan bir Müslüman kalmasın hedefi ile yola çıkmıştır. Yurt içinde şimdiye kadar 600 bin civarında Kur`an-ı Kerim hediye edilmiştir. Şu ana kadar 70 bini yurt içinde, 150 binini de 138 ülkeyi kapsayacak şekilde  Müslümanlara ulaştırılmıştır. Ulaştırılmaya da devam edilmektedir.”

Suriyeli sığınmacılar için de proje çerçevesinde bir iyilik seferberliği başlatıldığını ve kamplarda kalan Suriyelilere Kur`an`ı Kerim dağıtmaya başladıklarını belirten Müftü Çelik, “Bu kapsamda ülkemizde bulunan Suriyeli misafirlerimizi de önce çadır kentlerden başlayarak Medine baskılı Kur`an-ı Kerim dağıttık ki böylece okumaları daha kolay olsun. Çünkü bu misafirlerimiz bu baskıyı okumaya alışkındırlar. Bu misafirler için Medine baskılı Kur`an bastırıldı. Bir haftadan bu yana Ankara`dan gelen misafirlerimizle   birlikte bu kitapların dağıtımını yapmaktayız. Suriyeli kardeşlerimize de bizler bu Kur`an`ları ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kur`an-ı Kerim`in okunması ve yaşanması gerektiğini de sözlerine ekleyen Çelik, “Biliyorsunuz kitapsız bir millet yoktur. Bizim kitabımız da Kur`an-ı Kerim`dir. Bizler Kur`an-ı Kerim`de buluşmalıyız. O`nu okumalı ve anlamaya çalışmalıyız. Bizim bugünkü birçok sıkıntımızı da çözüme kavuşturmanın da ilk ve önemli adımı budur. Umuyorum bu kampanyamız devam edecektir. Gerek yurt içinde ve yurt dışında Kur`an`ı Kerim`le buluşmayan bir Müslüman kalmayacaktır. Biz bugün Haiti ve Küba`ya kadar Kur`an-ı Kerim ulaştırmaktayız. Afrika`da özellikle tahtaların üzerinde Kur`an-ı Kerim okuyan öğrencilerin olduğunu görüyoruz. Bizim Anadolu insanımız her konuda olduğu gibi bu konuda da Türkiye Diyanet Vakfımızın öncülüğünde seferber olmuştur. Allah (cc) bu seferimizi zafer eylesin.” temennisinde bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir