• DOLAR 32.457
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2448.182
  • ...
Şanlıurfa Yar-Der Depremzedeleri Unutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa Yardım Eli Derneği (Yar-Der), deprem nedeniyle kente göç ederek Süleymaniye`de bulunan sosyal evlerde geçici olarak oturan iki depremzede aileye çeşitli yardımlarda bulundu.
 
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa Yardım Eli Derneği Başkanı İ.Halil Bilen, "Bu iki depremzede aile çeşitli ihtiyaç ve mağduriyetlerinden dolayı bize müracaat ettiler. Biz de yardım tespit komisyonumuzu oraya gönderdik ve gerçekten mağdur olduklarını tespit ettikten sonra bu iki depremzede aileye çeşitli yardımlarda bulunduk" dedi.
 
"Her ne kadar sosyal hizmetler müdürlüğü bu depremzedeleri bu evlere yerleştirmiş ise de, fakat gerekli zaruri ihtiyaçları giderilmemiştir" diyen Bilen, Bundan dolayı bütün vatandaşların bu depremzede ailelere sahip çıkması gerektiğini söyledi.
 
Misafirperverliği ile bilinen Şanlıurfa halkının depremzedeler sahip çıkması gerektiğini belirten Bilen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü depremin üssünü belirleyen Allah`u Teâlâ`dır. Onun için bu gün onların başına gelen yarın bizim başımıza da gelebilir, bundan dolayı bu mağdur vatandaşlarımıza sahip çımamız lazım."
 
Bilen son olarak bu gibi yardımların rastgele yapılmaması gerektiğini belirterek, yardımların, güvenli olarak bilinen yardım kuruluşları aracılığı ile yapılmasının daha doğru olacağını ifade etti.
(Ali Durmaz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir