• DOLAR 32.53
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2455.39
  • ...
Lice`de sokağa çıkma yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Lice ilçesine bağlı Şenlik, Birlik ve Akçapınar köylerinde 6 Aralık 2016 günü saat 14.00`dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “Lice ilçesi mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir.” denildi.

Valilik açıklamasında,“Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince  belirtilen; Lice İlçesine bağlı Şenlik köyü, Birlik köyü, Akçapınar köyü  bölgelerinde sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 06 Aralık 2016 günü saat 14.00`dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir