• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
Milli Eğitim ile Müftülük `Eğitimde İşbirliği` protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Müftüsünde gerçekleştirilen protokol imza törende İl Milli Eğitim Müdürlüğü adına Kıyasettin Kırekin ile İl Müftüsü Nimetullah Arvas hazır bulundu.

5 yıl geçerli olacak “Eğitimde İşbirliği” protokolü protokol kapsamında kentteki imam hatip ortaokulu, liseler ile seçmeli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi alan öğrenciler İl Müftülüğünün desteğinden faydalanabilecek.

Protokolün imzalanmasının ardından açıklamalarda bulunan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Milli Eğitim Müdürlüğü ile daha önce de işbirliği yaptıklarını hatırlatarak, “Müftülük olarak, eğitim ve öğretim yılının başarılı geçmesini temennisiyle yeni yıllarını tebrik amaçlı Müftülük heyetiyle Sayın Müdürümüzü ziyaret etmiştik. Bize gösterdikleri ilgi ve müsamahadan dolayı 2010 yılından beri Milli Eğim ile okullarla, öğrencilerle, öğretmenlerle değişik programlar yapıyoruz. Hep bize kucak açtılar, sıcak karşıladılar, yardımcı oldular. Bizler de bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımız ilimiz genelindeydi. Bu yıl ise Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında bir protokol imzalandı. Bu protokol çerçevesinde ilimizde de taşrada da yine birlikte hareket etmek üzere, bir protokol hazırlandı.” dedi.

“İki kurum el ele verirse yetişen nesiller bakımından çok güzel neticeler olacaktır”

İl Müftülüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü`nüm işbirliği ile yetişen nesiller ve gençlik bakımından çok güzel neticeler elde edileceğini vurgulayan Müftü Arvas, “Dün Sayın Müdürümüz ile birlikte, sayın Valimizi ziyaret ettik. Hazırladığımız protokol, Sayın Valimiz tarafından da imzalandıktan sonra, bugün bu protokollümüzün karşılığını tanıtmak amacıyla bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Malum olduğu üzere, bizim ortak yönlerimiz var. Müftülük ile Milli Eğitimin ortak yönlerinden bir tanesi hocalıktır. Yani öğretmenlere de hoca diyorlar, din görevlilerine de hoca diyorlar. Diğer ortak yönlerimizden bir tanesi de okumak, yazmak, kitap, ders, öğretmen, öğrenci ve kurs, bizim ortak yanlarımızdır. Ben inanıyorum ki ilimizde bu iki kurum el ele verir ise yetişen nesiller ve gençlik bakımından çok güzel neticeler, geri dönüşümler olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Protokol maddelerini yerine getirmek için ellerinden gelenini yapacaklarını söyleyen Arvas, “Milli Eğitim Müdürlüğü`müzün bizden talepleri ne ise azami derecede bunu yerine getireceğiz. Bizim de zaman zaman isteklerimiz olacaktır. Bugüne kadar da isteklerimize olumlu cevap verdiler ve bu durumda kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Öte yandan İl Müftüsü Arvas, işbirliği protokolü kapsamında ihtiyacı olan imam hatip okullarına Kur`an-ı Kerim dağıtacaklarını bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise Müftülük ile birlikte 5 yıllık işbirliği için protokolü yenilemek amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, “Zaten bizim yıllardır Müftülük ile birlikte yürüyen projelerimiz ve işbirliği protokollerimiz vardır. Tekrar 5 yıllık bir protokol yenilemek maksadıyla bugün burada huzurunuzdayız. Amacımız, Müftülüğümüzün, din görevlerimizin derin ve entelektüel bilgilerinden faydalanmak ve özellikle taşra kesiminde kalan eğitim kurumlarımızdaki seçmeli din derslerinin, aynı zamanda zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin taşradaki din görevlileri tarafından da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerin olmadığı yerlerde destek olmaları esas alınmıştır. Müftülüğümüzün yapacağı her türlü konferans, seminer, toplantılar ile ilgili öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katılımını bu protokol ile sağlamak durumundayız.” şeklinde konuştu.

Yapılan işbirliği neticesinde kentteki imam hatip ortaokulu ve liseler ile seçmeli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi alan öğrencilerin faydalanacağına işaret eden Kırekin, “Özellikle bizim okullarımız ile yürüyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleriyle, seçmeli din derslerinin müftülüğümüzün öğretim görevlileri tarafından verilmesi için Sayın Müftümüz ile işbirliği yaptık. Karşılıklı eğitim, karşılıklı diyalog ve karşılıklı paylaşım için bugün buradayız. Bu işbirliği yaklaşık 30 tane imam hatip ortaokulumuz, 20 tane imam hatip lisemiz için hayırlara vesile olur. Bunun yanında da diğer öğrencilerimizin de Seçmeli Din Kültürü derslerindeki verimlerini artıracaktır. Bu anlamda diyanetin katkılarını alarak sağlıklı bir eğitim ve öğretim süreci yürütürüz.” diye belirtti.

Yapılan açıklamaların ardından İl Müftüsü Arvas, İl Milli Eğitim Müdürü Kırekin`e Kur`an-ı Kerim hediye etti. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir