• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şırnak`ta 9 bin aileye kömür yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 12 mahallede tespit edilen 9 bin haneye kışlık kömür yardımı başlarken, her haneye 30 torba (1 Ton) dağıtılacağı belirtildi.

Kömür ocaklarından getirilen kamyonlar Atatürk Mahallesi`nde traktörlerle evlerin kapısına bırakılıyor. Atatürk Mahalle Muhtarı Kadri Bayar, Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Yardımlaşma Vakfı tarafından gönderilen kömür yardımlarını dağıttıklarını söyledi. Bayar, kendi mahallesinde tespit ettikleri yardıma muhtaç 259 ailenin kapısına 30`ar torba kömür bıraktıklarını ifade etti.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Vakıf Müdürü Hasan Güngen ise evleri yıkılan ve yardıma muhtaç ailelerin kışlık kömür ihtiyaçlarını karşılamaya başladıklarını ifade etti.

Güngen, "Daha önce ismini vakıfımıza yazdıran terör mağdurlarından evi yıkılan yardıma muhtaç aileleri tespit ettik. Bu tespit edilen 9 bin aileye kömür dağıtımımız dün itibarıyla başladı. 9 bin ailenin her birine bir ton kömür veriyoruz. 12 mahalle muhtarlarımızın gözetimi ile bu yardımlarımız traktörlerle evlerinin önüne bırakılmak suretiyle veriliyor. İsmi çıkmayan mağdur ailelerin mütevelli heyetinden henüz geçmeyen ve sorgulaması devam eden vatandaşlarımız da vardır. Bunlarda olumlu sonuçlandığında bu kış 12 bin aileye kömür dağıtımı söz konusu olacaktır." dedi.

Ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için bin 500 lira maddi yardımda da bulunduklarını ifade eden Güngen, 2 bin ailenin bu yardımdan yararlandığını ve yardımların sayısının artacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan vatandaşların Sosyal Yardımlaşma Vakfında isim yazdırmak ve işlem yapmak için uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.  (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir