• DOLAR 32.227
  • EURO 35.228
  • ALTIN 2480.603
  • ...
Gaziantep`te engellilere akülü sandalye dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

‘Engelliler Haftası` dolayısıyla Şahinbey Belediyesi tarafından bedensel engelli 46 vatandaşa akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Belediye binasının bahçesinde düzenlenen törene Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Türkiye Sakatlar Derneği Federasyon Başkan Yardımcısı ve Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, bazı kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bütün insanların eşit olduğunu belirterek, toplumun yüzde 12`sinin engellilerden oluştuğunu ve bütün insanların birer engelli adayı olduğuna dikkat çekti.

“İnsana hizmet etmek çok önemli ve sevaptır”

Engellilere hizmet etmenin çok önemli olduğunu belirten Tahmazoğlu, engellilerin dualarını almak gerektiğini söyleyerek, “İnsan Allah`ın yarattığı en güzel varlıktır. Bütün kâinat insana hizmet ediyor. Bu nedenle insana hizmet etmek te çok önemli ve sevaptır. Bu hizmeti Allah (cc) için yapmak ve onların dualarını almak çok önemlidir. Biz onlara yardım etmiyoruz, onların dualarını alıyoruz.” dedi.

Tahmazoğlu, “Göreve geldiğimiz günden itibaren engelli kardeşlerimizin de alana çıkması ve bizimle beraber her tarafta dolaşabilmesi için, bin 477 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımını gerçekleştirdik. Daha önce bir akülü araç alabilmek için yurt dışına başvurulurdu. Oradan, kullanılmış akülü araç getirmek için ne çileler çekilirdi. Toplumumuzun yüzde 12`si de, engelli kardeşlerimizden oluşuyor. Bütün insanların hepsi de birer engelli adayıdır. Bunu unutmamamız lazım.” ifadelerini kullandı.

“İnsan kâinatın özetidir”

Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu da yaptığı kouşmada, Allah`ın en değerli varlığının insan olduğuna dikkati çekerek, “Yüce Allah insanı en güzel varlık olarak yaratmıştır. İnsan kâinatın özetidir. Sevgili Peygamberimiz, yaşlı-genç, engelli her insana ayrım yapmaksızın herkese değer verirdi. Peygamber Efendimizin baş müezzinlerinden birisi Abdullah İbn-i Ümm-i Mektûm, gözleri görmeyen biridir. Allah`ın yarattığı ister siyah olsun, ister beyaz, hepsi güzeldir.” şeklinde konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender de yaptığı konuşmada, engelli olmanın zorluklarına değindi.

Konuşmaların ardından 46 engelli vatandaşa akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Program toplu fotoğraf çekildikten sonra sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir