• DOLAR 32.539
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2455.17
  • ...
İran`dan `ABD`ye Üniversite Hocamızı Bırakın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, Şerif Üniversitesi hocalarından Dr Atarudi’nin ABD’de gözaltına alınması olayıyla ilgili yaptığı açıklamada “ABD’nin bu tür girişimleri, İran’da başarılan bilimsel ilerlemeleri önleme çabası doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Amerika’nın bu tutumu fiili olarak İranlı bilim adamlarına terör eylemi düzenlenmesine dair insanlığa aykırı politikalarıyla aynı yönde ve aynı zamanda Washington’un İran halkına yönelik iddiaların aldatmaca ve sahtekarca olduğunun bir göstergesidir” dedi.
 
Mihmanperest daha sonra şöyle konuştu: “Daha önce de defalarca vurgulandığı gibi, maalesef İranlıların ABD’de veya bu ülkenin isteği üzerine batılı başka bir ülkede gözaltına alınmaları ve onlara tuzak konması gibi girişimler ABD’deki güvenlik teşkilatları için bir yöntem haline gelmiştir” ifadesini kullandı.
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mihmanperest açıklamalarının devamında Dışişleri Bakanlığın Dr Atarudi’yi özgürlüğüne kavuşturma niyetiyle çeşitli diplomatik girişimler başlattığına değinerek, Dr Atarudi’nin sağlık durumundan duyduğu kaygılarını da ifade edip, bu üniversite simasının bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.
 
FHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir