• DOLAR 32.54
  • EURO 34.622
  • ALTIN 2495.352
  • ...
Heniyye İkinci Tur  Dış Ziyaretlerine Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistin Başbakanı İsmail Heniyye ve beraberindeki heyet, birinci yurt dışı turundan yaklaşık bir ay sonra çıktığı ikinci yurt dışı gezilerinin ilk durağı Katar`ın başkenti Doha`ya dün (30 Ocak Pazartesi) ulaştı.
 
Heniyye ve beraberindeki heyeti Doha Havaalanı`nda Katar Devlet Bakanı Hamed Bin Nasır Bin Casim El Sani`nin karşıladığı bildirildi.
 
Filistin Hükümeti sözcüsü Tahir En-Nunu, Filistin Başbakanı İsmail Heniyye`nin Katar Emiri ve Katarlı yetkililerle başta son siyasi gelişmeler ve iki ülke arasındaki ilişkiler olmak üzere birçok konuyu ele alacağını ifade ederek, bölgedeki değişim ve Kudüs kentine yönelik tehditlerin de görüşmeler sırasında gündemde olacağını kaydetti.
 
Heniyye`ye ziyaretlerinde siyasi danışmanı Yusuf Rezka ile birlikte Filistin İskan Bakanı Yusuf El-Mensi, hükümet sözcüsü Tahir En-Nunu, esir takası anlaşmasıyla serbest kalan Yahya Es-Sinvar ve Ruhi Müştehi`nin eşlik ettiği belirtildi.
 
Heniyye`nin ikinci yurt dışı turu kapsamında Katar ve İran ile birlikte daha başka Arap ve İslam ülkelerini ziyaret edeceği ifade edildi.
 
Filistin Başbakanı, yaklaşık bir ay önce gerçekleştirdiği iki haftalık ilk yurt dışı gezisi kapsamında Mısır, Sudan, Türkiye ve Tunus`u ziyaret etmiş ve her gittiği ülkede resmi ve sivil düzeyde coşkuyla karşılanmıştı.
 
filistinhaber
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir