• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yüz Naklinin Yapıldığı Hastanın Sakalları Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, kritik günlerin sonuna geliniyor.

Tam yüz nakli ile adı tıp tarihine geçen Uğur Acar, ameliyatından bu yana hızlı gelişim gösterdi.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan şöyle konuştu:

"Hafta sonuna doğru sizin karşınıza sunmayı planlıyoruz.Aslında şu an bile sunulabilir ama beklediğimizden daha iyi gidiyor fazla acele etmeyelim diye düşünüyoruz."

Uğur Acar, yüzü gibi imajını da değiştirmeyi düşünüyor.

İlk değişiklik topsakal...

 

Çift Kol Naklinde Bekleyiş Sürüyor...

Çift kol nakli olan Atilla Kavdır`ın yoğun bakımdaki bekleyişi ise devam ediyor. Hastanın durumuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ömer Özkan şöyle konuştu:

"Yoğun bakımdan çıkmadığı sürece hiçbir hastaya hayati tehlike kalktı diyemeyiz. Yüz nakli hastamızı 5`inci gün planlarken, 3`ncü gün çıktı ama 2`nci, 3`ncü çıkarmayı planladığımız henüz çıkamadı.Önemli olan yoğun bakımda hiçbir zaman geriye gitmemektir.Atilla`da şu ana kadar geriye gitmedik."

Ekibin başındaki isim, Profesör Ömer Özkan, her iki ameliyatın organ nakli konusunda bilinçlenmeyi artırdığını da şu sözlerle ifade etti:

"Şu bir haftadır bizi dışarda, markette, çarşıda gördüklerinde ellerinde kartlarını çıkarıp gösteriyorlarsa kimlik gibi yüzümü dahil bağışladım diyebiliyorlarsa, yüzümü düşünmem ama böbreklerimi rahatlıkla bağışladım diyebiliyorlarsa bu çok önemli. Bu bizim misyonumuz olacak."
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir