• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
Çığ Düşmesi Sonucu Mahsur Kalanlar Kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Tunceli Valiliği, il genelinde sürmekte olan etkili kar yağışı ve çığ tehlikesi sebebiyle Tunceli - Pülümür bağlantılı Erzincan karayolu, Tunceli - Ovacık ve Tunceli - Hozat karayollarının tedbir amacıyla trafiğe kapatıldığını duyurdu. Tunceli - Erzincan karayoluna düşen çığı temizleme çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.

Tunceli’de uzun zamandan beri devam eden kar yağışı sonunda Tunceli - Pülümür karayolunun 46. kilometresinde bulunan Kırmızı köprü mevkiinde 20 ayrı yere çığ düştü. Çok sayıda araç mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlara ulaşıp bölgeyi görüntülemeye çalışan gazeteciler, kapanan yolları kendi imkanları ile açmaya çalıştı. Basın mensupları zaman zaman da çığ altında kalma tehlikesi yaşadı.

Elazığ`dan Erzincan`a seminer için giden 40 kişilik Aksa Elektrik Dağıtım Şirketi çalışanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi yolun her iki tarafına düşen çığ nedeniyle mahsur kaldı. Saatlerce çalışma yürüten karayolları ekipleri, yolu açarak mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Karayolları 86. Şube Şefi Aydoğan Ergün, mahsur kalan araçları kurtarmaya çalıştıklarını ancak yoldaki temizlemenin ardından kısa süre içersinde tekrar çığ düştüğünü aktardı. Ergün, vatandaşların tehlike yaşamaması için Hozat - Pülümür ve Ovacık karayollarının sabah saatlerine kadar trafiğe kapatıldığını ifade etti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir