• DOLAR 32.459
  • EURO 34.755
  • ALTIN 2437.049
  • ...
Sakal dışındaki kılları aldırmak caiz midir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber 

SORU:  Yüzümüzde çıkan sakalın dışındaki kılları aldırmak caiz midir? Bu kıllardan tamamen kurtulmak için lazer epilasyon yöntemini kullanabilir miyiz? 

CEVAP:  İnsan bedeninde bulunan kılların şeriattaki durumu üç hükümde ele alınır. Bunların birincisi; İslam`ın alınmasını tavsiye ettiği ve fıtrattan saydığı kıllar ki; etek altı ile koltuk altını tıraş etmek ve bıyıkları kısaltmaktır. Ebu Hureyre (ra) Peygamber (sav)`den şöyle aktarıyor; 

Beş şey fıtrattandır: Sünnet olmak, etek tıraşı olmak, tırnakları kesmek, koltuk altı kıllarını gidermek ve bıyıkları kısaltmak. (Müslim) 

İkincisi; İslam`ın kesilmesini haram kıldığı kıllardır. Bunlarda; kaşları ve sakalları kesmektir. Câbir bin Abdullah (ra) Rasûlullah (sav)`den işittim: 

 Dişleri inceltip dikkat çekecek hale getiren, kaşları yolup incelterek dikkat çekmeye çalışanlara ve dövme yaptırarak yaradılışı değiştirenlere lanet etti. (Buhari) 

Üçüncüsü ise; İslam`ın hakkında hüküm belirtmediği, helal veya haram demediği kıllardır ki; bunlarda yukarıda zikredilen yerlerin dışında kalanlardır. Bu bakımdan sakal hizasına girmeyen elmacık kemiği kılları veya kulakta ve burunda çıkan kılları aldırmakta bir sakınca yoktur. İnsan bedenine zarar vermeyen lazer vb. tüm kıl/tüy alma yöntemlerini uygulamak şer`en caizdir.   

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir