• DOLAR 32.597
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2450.893
  • ...
Öğrencilere koruyucu ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerini geliştirerek sürdürmek amacıyla yüzlerce öğrenciye, maket üzerinde ağız ve diş sağlığı ile ilgili eğitim verildi.

Koruyucu ağız ve diş sağlığı eğitimi diş hekimleri tarafından, özel bir eğitim kurumundaki 180 anasınıfı ve birinci sınıf öğrencisi ile Çocuk Esirgeme Kurumundaki 92 öğrenciye verildi.

Konu hakkında Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun 2014-2017 yılları arasında yapacağı faaliyetleri kapsayan stratejik planda yer alan, toplumumuzda ‘Koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerini geliştirerek sürdürmek` amacıyla, Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından;  özel bir eğitim kurumundaki 180 anasınıfı ve birinci sınıf öğrencisine ayrıca Çocuk Esirgeme Kurumundaki 92 öğrenciye, diş hekimleri tarafından ağız ve diş sağlığı ile ilgili maket üzerinde eğitim verildi. Ağız diş sağlığı taraması yapılarak flor vernik uygulandı. Öğrencilere diş fırçası, diş macunu, bilgilendirici broşör ve kitapçık hediye edildi.” denildi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir