• DOLAR 32.132
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2467.968
  • ...
Kaymakam Safitürk`ün ismi okula verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aldığı kararla, Derik Anadolu Lisesi`nin adı “Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Anadolu Lisesi” olarak değiştirildi. Karara okul öğrenceleri başta olmak üzere velililer de sevindi.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki 12 derslikten oluşan 3 katlı okulda, 530 öğrenci bulunuyor. Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Anadolu Lisesi öğrencileri,  Kaymakam Safitürk`ün hizmet adamı olduğunu ve isminin okula verilmesiyle her zaman hatırlanacağını belirttiler.

“Okulumuza ismi verildiği için mutluyuz”

Kaymakam Safitürk`ün isminin okullarına verildiğine sevindiğini belirten öğrencilerden Ahmet Doğan Aktaş, “10. sınıf öğrencisiyim. Kaymakam için üzgünüz, ancak okulumuza ismi verildiği için de mutluyuz. Kaymakamı tam olarak tanımıyordum ama, herkes ondan bahsediyordu. Yeni şeyler yapacaktı, park yapıyordu, güzel şeyler yapacaktı. Derik eskisi gibi değildi, daha güzel olmuştu. Okuldaydık, hocamız bize haber verdi, dedi bomba patlamış, biz de üzüldük tedirgin olduk.” dedi.

“Kaymakamımız her zaman hatırlanacak”

İsminin okullarına verilmesiyle Kaymakam Safitürk`ün her zaman hatırlanacağını dile getiren öğrenci Mustafa Baş, “Okulumuzun ismi değişti, kaymakamımızın isminin verilmesi güzel oldu, hayırlı oldu. Kaymakamımız her zaman hatırlanacak ve okulumuz Derik`in en iyi okullarından bir tanesi. Kaymakamı seviyorduk. Kaymakam bey hizmet adamıydı, çok iyiydi, öldürülmesi kötü oldu, üzüldük.”

9 sınıf öğrencisi Şeyhmus Adaş ise kaymakamı tanıdığını, iyi biri olduğunu ve geçen sene 12 Mart`ta yanına gittiğini söyledi. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir