• DOLAR 32.27
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2457.36
  • ...

Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) olmadığı Bitlis`te, ilk kez yatırım yapacak olan 3 yatırımcıya arazi tahsisleri verilmesi için imza töreni düzenlendi.

Bitlis Belediyesinde düzenlenen törene, belediye başkan vekili Vali Ahmet Çınar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan ve işletmeyi kuracak 3 yatırımcı katıldı. Bitlis`te OSB`nin geldiği nokta hakkında Vali Çınar, bilgilendirildikten sonra imza törenine geçildi.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Vali Çınar, Bitlis`te ilk kez Organize Sanayi Bölgesinin kurulacağını belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu. Çınar, Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili tüm işlemlerin tamamlandığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Arsa tahsisi işlemleri başladı. 56 parselimiz var. Bunlar içerisinde 31 tanesi yatırıma değer görüldü. Her an bu arsa tahsislerini yapabileceğimizi bildirdik.” dedi.

Bitlis'in bereketli ve her türlü yatırıma müsait bir coğrafya olduğunu söyleyen Çınar, “Ekonomik faaliyetler bölgemizde hızla devam etmektedir. Ekonomik faaliyetlerinde yapılabileceğini burada göstermiş olduk. Gıda alanında 2, sanayi alanında bir olmak üzere 3 firmamızla bugün sözleşmelerimizi imzaladık. OSB`mize Bismillah diyerek başladık. Hatta bir inşaatımıza kazma vuruldu. En kısa sürede, 1-2 yıl içinde bu parsellerin dolacağına inanıyoruz. Yapılan müracaatlardan bu anlaşılıyor. Bitlis çok güzel ve bereketli bir coğrafya burada her türlü yatırıma uygun şartlar var. Güvenlik açısında da özellikle vurgulamak istiyorum. Hiçbir problem yok. Tüm yatırımcılar Bitlis`e gelip, yatırım yapabilirler." ifadelerini kullandı.  (Şükrü Tontaş-İLKHA)