• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Bingöl Güne Yoğun Kar ve Tipiyle Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl merkez ve çevresinde sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve tipi ile birlikte etkili olan sis adeta hayatı esir aldı. Kar yağışı ve soğukların etkisini göstermesiyle birlikte Bingöl merkezde bütün yollar kayak pistine dönmüş vaziyette bu durumdan vatandaş rahatsız olup işler zamanında yapılmıyor tepkisine yol açıyor.
 
Bingöl`de aybaşından başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı, özellikle şehirlerarası yollarda etkili oluyor. Kar yağışının etkisini en fazla gösterdiği bölgeler ise; Bingöl-Erzurum karayolu Çat bölgesi, Bingöl-Diyarbakır arasında bulunan Genç ilçesinin Tapan Tepe mevkii, yine Bingöl-Elazığ illeri arasında bulunan Yol Çatı, mevkileri sürücülerin korkulu rüyası haline gelmiş durumda.
 
Yaklaşık bir aydan fazladır devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle merkezde belediyeye bağlı karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürürken, Bingöl genelinde kapanan köy yolarının ulaşıma açılması için Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü yetkilileri, yolların açılması için ekiplerin seferber edildiği belirtti.
 
Öte yandan etkili olan kar yağışı nedeniyle çevre ilçelerde ve kırsal kesimde sık sık elektriklerin kesildiği bununla beraber cep telefon şebekelerinin servis dışı kaldığı bildirildi.
 
Meteoroloji yetkilileri, yoğun sis ve buzlanmaya karşı sürücülerin `yola zincirsiz çıkmamaları` uyarısında bulundu. Ayrıca gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiği kaydedildi.
 
Nihat Kanat - İLKHA
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32463.jpg
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32465.jpg
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/32464.jpg
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir