• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Kaçırılan 29 Çinli`den 14`ü Kurtarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çin medyasında yer alan haberlerde, Sudan’ın petrol üretim bölgelerinden biri Güney Kordofan eyaletinde, orduyla çatışmaya giren gerillaların kendi güvenliklerini sağlamak için 29’su Çinli olmak üzere 70’den fazla işçiyi rehin aldığı belirtildi.

Haberde, Çin Uluslararası Su ve Elektrik Şirketi`nin (CWE) şantiyesinde rehin alınan 29 Çinli işçiden 14’ünün kurtarıldığı, diğer 15 işçiyi kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiği kaydedildi. Kaçırılan Çinli işçilerin Nuba dağlarına götürüldüğü ifade edildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Liu Weimin, Sudan`da kaybolan Çinli işçileri kurtarmak için Çin ve Sudan hükümetlerinin tüm olanakları kullanacaklarını vurguladı. Liu, Sudan hükümetinin kayıp Çinli işçileri kurtarmak için tüm olanaklarını kullanmakta olduğunu ve Sudan`daki Çinlilerin güvenliğini sağlamak ve onların projelerinin sorunsuz şekilde uygulanması için gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Çin resmi Xinhua ajansı da haberinde şantiyeye Güney Sudan`daki ayrılıkçı Halk Kurtuluş Ordusu`nın saldırdığına yer verdi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir