• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Ladin`i İhbar Eden Kişi Vatana İhanetten Tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dış Haber Servisi
 
CBS televizyonuna verdiği mülakatta ABD Savunma Bakanı Leon  Panetta "Bu kişi Ebu Abad şehrinde doktor kisvesiyle Amerikan istihbaratı adına çalışıyordu. Bin Ladin`in yerinin tespit edilmesinde hayatı bir rol aynamıştır. Buna rağmen bu adam Pakistan makamlarınca vatana ihanet suçlamasıyla yakalanmış ve şu anda bu adamın akibeti hakkında hiç bir bilgimiz yoktur" dedi.
 
Leon Panetta; bu adam ülkesine ihanet etmemiştir. Pakistan terörle mücadelede ABD ile işbirliği yapıyordu. Böyle iken Bin Ladin`in yerini tespit edip ihbar eden bu şahsın vatana ihanet suçlamasıyla tutuklanmasını anlamamıyoruz.
 
Panetta, Pakistan yönetimi içinde bazı güçlerin Bin Ladin`in yerini bildikleri ve onu korudukları inancını taşıdığını ifade etti. Amerikan güçleri, Bin Ladin`in bulunduğu merkeze operasyon düzenlemeden önce sanki bir işaret vermek için Pakistan helikopterlerinin  tam o nokta üzerinde uçtuklarını tespit ettiklerini belirtti. Bu nedenle operasyonu Pakistan makamlarına bilgi vermeden düzenlediklerini çünkü bir şekilde bundan Bin Ladin`in haberdar edileceğini düşündüklerini sözlerine ekledi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir