• DOLAR 32.594
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2450.89
  • ...
Gaziantep`te `Faruk`u Adil Hz. Ömer` programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`nun ilan ettiği "Kasım Ayı Sahabe Ayı" etkinlikleri kapsamında Türkiye`nin birçok ilde olduğu gibi Gaziantep`te de "Faruk`u Adil Hz. Ömer" progamı düzenlwndi.

Programa HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve partililer, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Özel bir düğün salonunda düzenlenen program Abdulsettar Dağdelen`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını platform üyesi Rehber-Der Başkanı Mustafa Kaya yaptı. Açılış konuşmasının ardından Hz. Ömer'in hayatı ile ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

Program daha sonra Grup Ümmetin Hz. Ömer üzerine seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Hz. Ömer`in şehadeti anlatıldığı esnada kimi katılımcıların göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar İsa Güvendik, Hz. Ömer`in hayatından kesitler sunarak, büyük bir devlet ve adalet adamı olduğunu söyledi.

Günümüz yöneticilerinin Hz. Ömer`in adaletinden alacakları birçok örnekler olduğuna vurgu yapan Güvendik, “Yöneticiler Hz. Ömer`i ya iyi tanıyacaklar. Ya adaletle hükmedecekler, ya da Allah korusun zulmedecekler.” dedi.

“Hz. Ömer kendi döneminde İslam adına sayısız ilklere imza attı”

Hz. Ömer`in kendi döneminde İslam adına sayısız ilklere imza attığına dikkat çeken Güvendik, “Büyük devlet adamı ve adalet adamı Hz. Ömer kendi döneminde sayısız ilkleri vardır. İlkleri kim yapar, büyük adamlar yapar,  işini iyi bilenler yapar. Çalıştığı alanı ve arkadaşlarını çok iyi bilenler ilklere adım atar. Hz. Ömer`in çok fazla ilkleri var. İlk açıktan hicret eden, Müslümanlara takvim çıkaran, ilk emirel müminin denilen, ilk teravih namazını cemaatle kıldıran, ilk parayı bastıran, komutan ve valileriyle ilk toplantı yapan ve yazılı ilk kararı çıkaran Hz. Ömer`dir.” ifadelerini kullandı.

Hz. Ömer`in Peygamber Efendimizi öldürmeye giderken O`nda diriliğini belirten Güvendik, “Hz. Ömer Resulullah`ı öldürmeye gidiyordu. Kendisi zannediyor ki O`nu öldürmeye gidecek. Oysaki Hz. Ömer dirilmeye gidiyor. Allah Resulü ile dirilmeye gidiyor. Allah Resulünün yanına hidayet bulmaya gidiyor. O`nun yanına gidecek. Allah Resulü de hiç kimseye yapmadığını yapacak. Peygamberimiz Hz. Ömer`in iki omzundan tutacak ve diyecek ki: ‘Ey! Ömer nereye kadar ve daha ne zamana kadar böyle devam edeceksin? Allah (cc)  Kur`an`da senden Ebu Leheb gibi mi bahsetsin istiyorsun? Nereye kadar bu şirkin?` diyecek. Hz. Ömer de diyecek ki, ‘Allah Resulü beni o gün sarstığında sanki bütün küfür ve şirk üzerimden dökülmüştü. ` Hz. Ömer o gün O`nu öldürmeye giderken hidayete yürümüştü. O gün Faruk olmuştu. Hak ile batılı ayıran Ömer olmuştu.” şeklinde konuştu.

“Hz. Ömer adaleti ile beraber bir aksiyon adamıydı”

Hz. Ömer`in adaleti ile beraber bir aksiyon adamı olduğunu belirten Güvendik, “Hz. Ömer iman etmiş artık yerinde duramaz. Resulullah`a ‘Biz hak, onlar batıl üzere değil mi?` diyecek. Ömrünün son anına kadar da Hz. Ömer yerinde durmadı. İslam davasını dünyanın diğer ucuna taşıdı.  O bir aksiyon adamıydı. Hicretten sonra Bedir günü gelmiş.  Hz. Ömer ‘benim ailemden ve kabilemden kim Allah resulünün karşısına savaşmak için düşman olarak çıkarsa bilsin ki karşısında ilk beni bulur, ben onu asla affetmem` diyerek O`nu hiçbir şeye değişmedi.” diye konuştu.

Güvendik, Hz. Ömer`in şehadetini anlatarak konuşmasına son verdi. Hz. Ömer`in şehadeti anlatıldığı esnada kimi katılımcıların göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Program yapılan dua ile son buldu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir