• DOLAR 32.224
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2503.618
  • ...
Suriye`de 3 askerin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin yayın yasağı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fırat Kalkanı Operasyonunda Suriye rejimi tarafından yapıldığı değerlendirilen ve 3 askerin hayatını kaybettiği hava saldırısına ilişkin Başbakanlık tarafından geçici yayın yasağı getirildi.

RTÜK`te yayınlanan kararda 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun`un 7. maddesinde “milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının kuvvetle muhtemel olduğu durumlarda, Başbakanlıkça geçici yayın yasağı getirilebileceği” öngörüldüğü ifade edildi.

Açıklamada anılan hüküm çerçevesinde Fırat Kalkanı Operasyonu sırasında yaşanan hava saldırısına ilişkin resmi açıklamalar dışında haberlere itibar edilmemesi konusunda Başbakanlığın 24.11.2016 tarih ve 03917 sayılı yazısı ile geçici yayın yasağı getirildiği kaydedildi.

Yayın yasağının; medya hizmet sağlayıcıların hava saldırısına yönelik haberlerle ilgili olarak yapılacak yayınlarda 6112 sayılı Kanun`da ve diğer kanunlarda sayılan yayın ilkelerine uymaları, toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek haberlere; şehit ve yaralılara ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara yayınlarında kesinlikle yer vermemelerini içerdiği ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir