• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Duanın Kabulu Ve Tesiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rahman ve Rahim olan Allah`ın adıyla. Hamd bizi yaratan ve bize iman nimetini bağışlayan övülmeye layık noksan sıfatlardan münezzeh Alemlerin Rabbine mahsustur. Selat ve selam insanların en şereflisi Hz.Muhammed(s.a.s) üzerine ve Salih kulların üzerine olsun. Yıl 2011`in Nisan ayı… Kutlu duğum(mevlid-i Nebevi) Peygaberimizin yeryüzüne teşrif ettiği ay…Her sene kutlandığı gibi bu senede büyük bir coşkuyla il il ilçe ilçe köy köy kutlandı. Salavatlar , sohbetler , dualar edildi.Duadan bahsetmişken kendi yaşadığım yerde vuku bulan bir olayı nakledeyim. Köyümüzden çalışmaya gidip nedenini bilmediğimiz bir sebepten dolayı kendini suya atıp hayatına son veren bir gençten… Boğulup kaybolduktan sonra ailesinin kurtarma ekiplerinin yaptığı bütün çabalar neticesiz kalır. Maddi bütün imkanlar o insanın bulunması için seferber edildi ama nafile bulunamadı… Ailesi perişan bir halde onu bulmak için ellerinden gelen hür türlü yola baş vurmuşlardı ama nafile tam aradan bir ay 4 gün geçmişti. Ay Nisan ayı köyümüzde mevlit etkinliği kutlanacaktı. O gün başka olurdu köyün miting meydanı. Kalplerinde Peygamber sevdası taşıyan insanların akınına uğrar, Peygambere olan özlem salavatlarla ilahilerle onun hayatından verilen örneklerle giderilmek istenirdi. O günde böyle kutlanmıştı kutlu duğum etkinliği. Sıra insanın en muhtaç olduğu fiile yani “DUA” ya gelmişti. Dua ibadetini yapmak için değerli bir hocamız platforma çağrıldı. Duaya besmeleyle başladı ve Kürtçe yaptığı duanın artık sonuna gelmişti. Şöyle dua etti : Ya Rabbi bir ay önce suya atlayıp kaybolmuş ailesi perişan bir halde olan kardeşimizin sağ yada ölü tez zamanda onun bulunmasını nasip et.. dedi. Bana göre ailesinin durumu göz ününe alınarak daha samimi ve içtenlikle bir “amin” sesi yükseldi. Okunan fatihayla mevlit sona erdi. Ertesi gün işe gittim. Eve dününce beni ve belki köydeki herkesi sevindiren bir haber duydum.34 gün önce kayıp olan gencin bulunduğu haberi… Sevindiren tarafı ailesinin bu sıkıntıdan kurtulmuş olmasıdır. Şaşılacak başka bir şeyin ise bulunduğu yerden uzağa gitmeyip olduğu yerde takılı kaldığıdır. İnsanın aklına ilk gelen şey neden o kadar gün bulunmayan genç bu samimi topluluğun yaptığı duanın ardından hemen bulunması ve neden Allah duanın tesirini hikmetini özellikle bu güne ve bu köylüye bizzat gösterdi. İşte samimice yapılan bir duanın verdiği güzel ve anlamlı sonuç… köyümüzde dilden dile bu duanın kabul olunuşu konuşuluyordu. Bir zaman sonra annemden duyduğum; gencin annesinin: - “Allah bu mitingi yapanlardan ve orda bulunup dua edenlerden razı olsun.Bizler umutsuz olduğumuz bir anda onların bu samimi ve içten duası imdadımıza yetişti. İşte kutlu doğum ayının bereketi duanın tesiri, samimi ve içten bir “Amin” deyişin verdiği güzel sonuç…
Allah bu köydeki ve bütün dünyadaki Müslümanları duanın kıymetini bilen ve birbirine dua eden kullarından eylesin. AMİN…
Selam Ve Dua İle
 

Yunus Dönmez / Diyarbakır
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir