• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
Doğu Ve Güneydoğuda Oynanan Oyun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oyun denilince aklımıza çocukların vazgeçmedikleri eğlencelerinden bir tanesi gelir. Oysa benim bahsedeceğim çocukların oyunlarından farklı bir oyun türü, sizlerle seksenli yıllarda bir zaman yolculuğuna çıkalım. Yer Doğu ve Güneydoğu havalar oldukça soğuk, sabahın erken saatlerinden asker köylünün kapısını çalar ve tekmeler açar... Evi didik didik aradıktan sonra ya korucu olursunuz yada köyünüzü boşaltırsınız, der ve gider; Akşama doğru ise PKK köyü basar ya dağa çıkarsınız yada sizleri kurşuna dizeriz. Bu o zamanın insanlarının hiç görmedikleri bir durumdu. Kurtuluş savaşı zamanında Kürdü, Türkü, Arapı İlahi kelimetullah gereği omuz omuza vermiş bu ülkeyi düşman işgalinden kurtarmış olan ecdadın çocukları şimdi ise ne yapacağını kime güveneceğini bilememenin telaşı içinde sağa sola hareket eden bir santraç oyunun seçilmiş kurbanı olduğundan hala habersiz koşturur durur. Derin yapı: o zamanda PKK’yı kendisi için doğu ve güneydoğu halkının hiç bir hak talep etmemeleri için bir fırsat olarak görmekte, halkın yanında PKK en büyük düşman gösterirken, başka zamanlarda ise PKK nin varlığının devamı için her şart ve zemini hazırlar. Bu karmaşık yapıyı gören, ecdadının anlı şanlı tarihiyle büyümüş muvahhit Müslümanlar her iki tarafın yani hem PKK nın hem de derin yapının uzantılarının gerçekleştirmek istedikleri oyunun farkına varırlar. Ve iki tarafın teklifini kabul etmezler. Haliyle hem PKK hem de derin devletin uzantıları birlik olur, muvahhit Müslümanların üzerine saldırırlar; bu saldırı sonucunda bir çok muvahhit Müslümanı şehit ederler. Diğer yandan PKK ve derin odakların oyunlarına kananların bir kısmı korucu olmuş, bir kısmı dağa çıkmıştır. Ta o zamandan bu zamana kadar bu böyle devam emiştir. Peki ya şimdi o zamanda Müslüman halk üzerinden oynanan oyunların tıpkı bir çorap söküğü gibi ortaya çıktığına şahit oluyoruz. Bunlardan bir kaç örnek vermek gerekirsek bir gazetenin sür manşetinde yahudilerin kutsal olarak bildikleri ağlama duvarına ellerini uzatmış bir şekilde fotoğraf karelerinde gözüken bu bürokrat kimdir diye işaret ettiği kişi, Türkiye Cumhuriyetinin 26. Genel kurmay başkanıydı. Ve irtica eylem planıyla ortaya çıkan belgeler için bunlar kağıt parçası derken, ortaya çıkan silahlar için de bunlar bir boru parçası demişti. Bunlar hepimizin hafızalarında kalmıştı; ama şimdi ortaya çıkan delillerin hepsi onu işaret ettiği için tutuklandı. Başka bir örnek vermek gerekirsek beka vadisinde Abdullah Öcalanla defalarca görüşüp onu ve onun neferlerini öven konuşmasında tanıdığımız kişi şu anda ergenekonun bir numaralı sanığı Yalçın Küçüktür. Yani son tutuklamalar da PKK Ergenekon kardeşliğini bu şekilde ortaya çıkarmıştır. Bu vesileyle temennimiz odur ki bu Müslüman halk biran önce olanların farkını varıp; onların oyunlarına alet olmayacağı için Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla. Acemiyle Allaha bağlı olan bu insanları birbirinden ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.
 

Muhammed Güneş / Mardin
 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir